Reklama

Reklama

Gérard Depardieu nasedá na legendární motorku Mammut z roku 1973 a "řítí" se za bývalými zaměstnanci získat potvrzení potřebná k vyřízení zasloužené penze. Jenže seniorská vyjížďka se brzy promění v bláznivou road-movie plnou bizarních setkání, vzpomínek na bývalou lásku (Isabelle Adjaniová) a nečekaných zvratů. Šedesátník Serge, o kterém si všichni mysleli, že je jen obyčejný buran, prožívá "Easy Rider" svého života se vším všudy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

salalala 

všechny recenze uživatele

Přirovnání k Wrestlerovi není od věci, rozhodně to má hodně společného. Na mamutovi se mi líbil celkový styl režie, kdy film vypadá "špinavý", líbilo se mi celkový řešení. Samozřejmě, že to stojí na Depardieu, to je jasný. Jak ho nemusim, tak tohle zvládnul výborně a v pohodě utáh celej film. Problém je ovšem se scénářem. Nemůžu si pomoct, ale od chvíle, kdy odjede na motorce, ten film nedrží pohromadě. Jsou tam scénky, který jsou hezký, vtipný i smutný, ale jsou to prostě spíš výjevy ze života bez nějaký další návaznosti. Ale začátek je hodně vtipnej, to zase jo. V tom suprmarketu jsem ho úplně chápal. Velmi příjemný film, který stojí na jednom herci a je až moc epizodickej. 60% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Francie je skvostná. Od francouzkých polibků, přes francouzský způsob života až k francouzkým filmům je všechno tak nádherné, že jsem z toho samou radostí vyseděl do země českej ďůlek, ale...! Jestli bych měl fracouzský polibek někdy prožívat, jako v případě Na mamuta, tak to abych do toho ďůlku strčil hlavu, světově se z toho posral a radši přestal žít. Obrovký zklamání.... ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Cinematik 2014] Road movie: Crouton edition alias 35mm anarchia (aspoň v tomto formáte som mal možnosť dielko tandemu Kervern-Délepine vidieť) a nevyspytateľná žánrová revolta. Trpká realita rafinovane zahalená svojskou surreálnou poetikou, zavrhujúca skostnateľosť francúzskeho hlavného prúdu a sršiaca nápadmi, netradičným rozprávaním príbehu, prazvláštnymi obrazmi, vsuvkami narúšajúcimi chronológiu a pôsobivými audiovizuálnymi trikmi. Telesná postava Depardieua využitá do posledného mililitru tuku. Grandiózna ukážka sebestačnosti európskej nezávislej scény a nádych "toho pravého umenia". 100% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Nejsem z toho zklamaný, ale ani nadšený. Na mamuta! je kombinací filmu o stáří, komedie, bláznivé komedie plné bizarních postav (a domu s nejdivnějšími dekoracemi, jaké jsem kdy viděl a konkurovat by mu mohla leda tak lampa z Texaského masakru (původního)) - akorát to společné honění mi přišlo mimo - a pohodové road movie (o kterou se to sice hezky snaží, ale nedaří se), přičemž ani jedno nedominuje a těžko říct, o co přesně se tvůrci snažili. Sice se na to dobře dívá, ani to moc nenudí, něco pobaví (i když spíš úsměvem než tím, že byste měli záchvaty smíchu), Depardieu je opět skvělý a příběh je dobře vymyšlený, ale na víc jak 3* to prostě není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2miliónyTržby Celosvetovo $7,134,000║ Deň plný nevšedných filmov na filmovom festivale ale ani zďaleka neskončil a mali sme možnosť vidieť aj francúzsky film Na mamuta! (Mammuth, 2010) z klasicky dobrým hercom Gérardom Depardieu. Ten si sebe svojským prístupom opäť podmanil pozornosť diváka a v horko-sladkom dôchodcovskom príbehu opäť predvádza najrôznejšie úlety aj keď miestami to zachádza do peknej bizardnosti, takže niektoré úseky príbehu dali dosť slušne zabrať tak ako brániciam ale aj medziam znesiteľnosti. /videl v kine: 55%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Režiséři filmu Gustave de Kervern a Benoît Delépine měli jasnou představu pro hlavní roli a tou byl Gérard Depardieu. Při osobním setkání mu sdělili, že bez něj film točit nebudou. (virus10)
  • Gérard Depardieu hrál ve filmu zadarmo. (virus10)
  • Motocykel, ktorý používa Serge Pilardosse (Gérard Depardieu) vo filme, je Münch 4 TTS 1200 Mammut z roku 1973. (Laslo)

Reklama

Reklama