Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice digitální, velice ukřičené (někteří zdejší pánové dokázali vydat hodně zvláštní zvuky), velice zmatené (jsem jediný, komu se zdálo, jako by někdo omylem ve střižně přidal pár scén z Odvážného bojovníka?) ale bezesporu choreograficky výtečné, což se ovšem dalo čekat. Souboje stály za to, takže jsem více méně spokojen, příště bych ale ubral ze stylu "Když pejsek s kočičkou dělali dort" a trošku bych se umírnil. P.S.: Písni u závěrečných titulků jsem nerozuměl ani slovo, ale má něco do sebe. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima ty tři hvězdy. Je vidět, že ženský neumí psát scénáře. Tohle si drží hodnu dvacet jakýs takýs příběh, aby následoval nepochopitelný přívěšek. Celé to má komiksové pojetí obrazu, takže asi příběh je vyprávěn podle nějaké staré čínské historické komiksové vykopávky, soudě podle té knihy v úvodu a na konci. Strašně mě tam štval ten chlapeček, jeho rolí bylo pořád ječet. Souboje sice zajímavé, ale nudné, až běda... časem se už zajídaly. Nebýt těch minirolí Michelle Yeoh a Davida Carradina, kteří tedy nic moc nepředvedou (a Michelle dokonce najednou z filmu zmizí neznámo jak a kam), šel bych s hodnocením určitě níž. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Schátralý zjav, túlanie a nadmerná spotreba vína zaručia, že zákerných grázlov sa dokáže zbaviť Čína! A nielen to. Najväčšou výhodou Zrodenia legendy je totiž ekletické pospájanie rôznych žánrov. Letecké bojové akrobacie sú tak obohatené o mix dobrodružného filmu, meditačného vyrovnávania sa so zranením v tichu hôr, mystického blúznenia, nenávistného súboja zla s dobrom a znovuzrodenia Fénixa z popola spustnutia a pijatiky. Plus občasné upozornenia na presahy východných bojových umení, pracujúcich dôsledne s energiami, vlastnými zmyslami a filozofiou. A humor: napríklad vybrnkávanie bielovlasého starca - majstra bojovníka na strunový nástroj kdesi vo vybájenom tmavom sklanom meste pripomenulo čímsi úvodnú gitarovú scénu z filmu Oslobodenie (Deliverance, USA 1972) od Johna Boormana. Prehnané množstvo počítačom dorobenej akcie však podobne ako mnohým spolukomentárorom, prekážalo a spolu s veľmi diétnym dejom posúva celkom slušne vybudovaný koncept zase len kamsi k lepšiemu priemeru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice to v Číně/HK letos nevyšlo a ani True Legend neoslní. což mě osobně docela udivuje, protože Woo-Ping Yuen je největší machr přes akční filmy za posledních 20-30 let. Nicméně je fakt, že samotá akce je tu fakt na skvělý úrovni, mnohdy mi to připomínalo Hrdinu nebo Tygra a Draka, i když triky a scény viditelně natočený před modrým pozadím jsou na dnešná dobu docela trapas, ale i tak zejména ze začátku film drží tempo a zdá se, že by z toho něco mohlo být, jenže v dalším průběhu se film začne dělit na jednotlivý pasáže, který se tváří jakoby k sobě ani nepasovaly, působí to nesourodě a epizodně a jako celek to nemá téměř co říct, navíc i přes zápletku s pomstou nemá True Legend téměř žádnou hrdinskou atmosféru a ani atmosféru pomsty, takže ve výsledku všechny ty souboje a zabíjení působí jako pěkná podívaná, ale divák si to jinak moc neužije. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zrození legendy představuje dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga. Ten na Západě proslul svou prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill. Pro znalce asijských bojových a akčních filmů či nostalgiky VHS éry je jeho jméno neodmyslitelně spojeno s ikonickými tituly jako Mistrův syn, série Tygří klec, Red Force 4, Iron Monkey, Tai Chi Master, Wing Chun, Fist of Legend nebo Kung-fu mela. Yuenův nový film můžeme vnímat jako pastiš, v němž Yuen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama