Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne som nečakal takýto pokles úrovne, veď prvé dve časti Fritt vilt považujem za jeden z najlepších novodobých slasherov. Avšak táto tretia časť no... poviem to rovno - nič moc. To čo sa týka atmosféry sa ani len nedá porovnať s predchádzajúcimi dielmi. Dosť často som sa nudil - je tu len minimum zaujímavých a napínavých situácií a navyše som si k postavám nedokázal nájsť cestu, vlastne mi bolo jedno čo s nimi bude. Do veľkej miery to bolo zapríčinené tým, že moc rozumu teda nepobrali. Tiež, aj keď to bol prequel, hrozne ma štvalo to absurdné terminátorovanie zabijaka, mohli to urobiť inak. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prequel to má vždy naprd v tom, že väčšinou viete, ako to to všetko skončí ( pretože viete kam to dospeje ). No nevadí, ide o priemerný slasher, ktorý svojim starším bračekom môže závidieť hlavne atmosféru, pretože lesné príbytky a samotný lesík naokolo v tomto prípade nemajú také grády, ako opustený starý hotel, či sterilná ( a paradoxne nechutná ) nemocnica. Hold, nie každá ´´stromová oblasť´´ má strašidelné parametre, ako v EVIL DEAD. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Päť, štyri, teraz tri, natočia ešte dva diely a klesneme hviezdičkami až k nule. Je to škoda, pretože táto časť nemala s predchádzajúcimi dvoma okrem názvu takmer nič spoločné, a tak je škoda, že pokazila tejto sérii celkom fajn reputáciu. Veľmi slabá réžia, atmosféra takmer nulová, herci na ochotníckej úrovni, hudba bez budovania napätia. To sú elementy, ktoré najviac podkopávali nohy tomuto, inak pomerne svižne ubiehajúcemu horroru. Zápletka klasická, nemotorná, scenár sterilný, bez nápadu, tak ako aj niektoré bu-bu-bu scény, takže jediné, čo tento film udržiavalo ako-tak nad vodou sú niektoré fajnšmekrovské brutalitky a celkom prekvapujúci záver. 55%. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od třetího pokračování moc neočekával, proto jsem byl dost mile překvapen!! Oproti druhému a hlavně prvnímu dílu se vytratila ta nasládlá, vnutkavá a trapně podaná romantika a přibylo trochu více krve. Hrdinové jsou sympatičtí a přirozeně hrají, (oproti nedávno viděnému australskému Primal) a normálně se chovají. Děj je perfektně nasazen do doby, odehrávající se před prvním dílem někdy na podzim, kdy parta šesti lidí jedou na noc do nějakého Národního parku v Norsku, poblíž našeho známeho starého neobytného hotelu z jedničky. Překrásná norská příroda je zde vidět každou chvilkou, to dává filmu hodně velké plus, k tomu výborný tmavý filtr na kameru, který dělá snímek ještě temnější, než ve skutečnosti je. Vynikající hudba Budapešt´ského symfonického orchestru dodává snímku patřičně temnou a silnou atmosféru, ten poslední záběr - hudba + kamera je naprosto geniální!!! Ten konec je vůbec perfektně udělanej, návaznost na jedničku je parádní! Když popřemýšlím a nechám si film rozležet v hlavě a sečtu si nádherné prostředí + herci + kamera + krev + hudba + chata + sklep, vychází mě jasná pětka!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V norských lesích se vraždí. Tamní týpek v kapuci, kterého v dětství týral jeho nevlastní otec, si vzal do parády partu šesti mladých lidí a kdo zná, jak to v slasherech chodí, tak netřeba obsáhle popisovat. Potíž je snad jen v tom, že norové nepřišli v hororovém subžánru s ničím novým. Američanům se často vyčítá nulová originalita ve spřízněných hororech, ale tady jsem za celou dobu nenarazil na něco originálního. Posuďte sami: nemluvný a nelítostný mladík v kapuci má svého pomocníka, nic netušící parta mladých lidí, co přišla kempovat, čelí hrozbě a postupně umírají, zabiják neměl lehké dětství, lesní prostředí, obě dívky z party jsou pěkné blondýnky atd. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna a originálního bych objevil jen pomálu. Přesto po pomalejším rozjezdu se dostaví zběsilá naháněčka v prostředí jako stvořeném pro pořádný horor, a tak zamrzí větší výskyt gore a s tím i úměrný počet vražd. Tahle celkem známá hororová série byla pro mě velkou neznámou a konečně jsem se rozhodl se s ní obeznámit a to rovnou od třetího dílu, který je současně jejím prequelem. Premiérové setkání s norskou hororovou tvorbou sice nedopadlo na výbornou, ale rozhodně se nejedná o nějaký nekoukatelný propadák, i když podle traileru to vypadalo na pěkný nářez. Navíc norština je neposlouchatelná a s dabingem by to vyznělo asi líp. Zklamán jsem nebyl a nadšen taky nejsem. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama