Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tretí - prequelový Fritt vilt, je oproti výbornej jednotke a dvojke o poznanie horší. V rámci súčasnej nevýraznej slasherovej produkcie ide síce stále o nadpriemer, toto pokračovanie však črtajúcu sa výbornú nórsku hororovú sériu nikam neposunulo. Chýbala mi tu z predošlých dielov už osvedčená final girl Jannicke (vzhľadom k tomu, že išlo o prequel sa tu logicky objaviť nemohla), ktorá síce nebola nejaká vyhlásená fešanda, takže nejaké rezervy by sa tu v rámci slasherových zvyklostí našli, noví predstavitelia však ju a ani zvyšný ansábel z jednotky napriek tomu nedokázali nahradiť. Dve hlavné hrdinky - nórske blondínky ešte vzhľadovo ujdú (herecky sú na tom už o čosi horšie), mužskí protagonisti sú však poriadne nesympatickí. Jeden je pripečený trubiroh, sotva zo seba vysúkajúci súvislú vetu, ďalší má držku ako kôň, k tomu ešte ostrovtipný 50-kilový drsňák, ktorému sa síce neušla baba, zato si však zo sebou na čunder zobral samopal s optikou a človek je tak nejak aj rád, keď to títo mládenci od fľakatého psychopata (ktorý už ale nebudí taký rešpekt ako v prvých dvoch filmoch) schytajú... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průser. Prequely ja rád, a tento mě také do jisté míry nezklamal. Jedinou výtku bych měl ohledně atmosféry, která se prostě vytratila v nádherných norských lesích a uplavala v čiré vodě tamních bystřin. Chvílemi to připomínalo Wrong Turn a jiné lesní naháněčky s vyšinutým zloduchem. Ale celkem to ubíhalo a konec byl taky celkem ucházející. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo udržet vysoký standard předchozích dílů. Kamera je sice pěkná, lokace nádherný a zvuk parádní (což jsem ocenil hlavně u schovávané v srubu), ale je to takový nemastný neslaný . Pamětihodnej je jen jeden mord, což je u takovéhle vybíjené na pováženou. Z hrdinů, mně k srdci nikdo nepřirostl, což tu citelně schází, vždyť sympatické postavy a uvěřitelná chemie mezi nimi, to bylo velké plus jedničky i dvojky. Ty románky tady, byly klasicky béčkový a nijaký, a dívám se, že to spousta lidí, až na jednoho Jarka, postrádá.:) Bez sněhu, bez atmosféry, bez srdce. Severskej průměr. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Trojku bych zařadil do klasického průměru, kdy se na nás valí informace, jak to ve skutečnosti bylo s vrahem v mládí a postupně v dospělosti. Sice honidba po krásné přírodě super (něco jako Rambo), ale nějak mě to do té "severské trilogie" prostě nepasovalo. Sice škoda, ale furt tam ta nějaká úroveň byla. 55% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od třetího pokračování moc neočekával, proto jsem byl dost mile překvapen!! Oproti druhému a hlavně prvnímu dílu se vytratila ta nasládlá, vnutkavá a trapně podaná romantika a přibylo trochu více krve. Hrdinové jsou sympatičtí a přirozeně hrají, (oproti nedávno viděnému australskému Primal) a normálně se chovají. Děj je perfektně nasazen do doby, odehrávající se před prvním dílem někdy na podzim, kdy parta šesti lidí jedou na noc do nějakého Národního parku v Norsku, poblíž našeho známeho starého neobytného hotelu z jedničky. Překrásná norská příroda je zde vidět každou chvilkou, to dává filmu hodně velké plus, k tomu výborný tmavý filtr na kameru, který dělá snímek ještě temnější, než ve skutečnosti je. Vynikající hudba Budapešt´ského symfonického orchestru dodává snímku patřičně temnou a silnou atmosféru, ten poslední záběr - hudba + kamera je naprosto geniální!!! Ten konec je vůbec perfektně udělanej, návaznost na jedničku je parádní! Když popřemýšlím a nechám si film rozležet v hlavě a sečtu si nádherné prostředí + herci + kamera + krev + hudba + chata + sklep, vychází mě jasná pětka!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama