Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit dobrý akčňák není rozhodně jednoduché! To máte charismatické herce, výborného režiséra, osvědčeného scénáristu, skvělého hudebního skladatele, štědrého producenta..... A co když nikdo nemá čas? To pak musíte půldruhé hodiny čumět na nesympatického, čtyřicetikilového jelimana, který dá nejprve na držku pár stopadesátikilovým negrům a když je jim to málo, tak je nakonec přejede autem. "Režisér" se zrovna vrátil z amsterodamského tripu, zbytky scénáře byly nalezeny na pánských hajzlech v Santa Monice, poté, co v rámci krize došel papír, do zvuku motorů hřmí hudba z porna a celé to zatáhl nějaký zkrachovalý skotský žid. Nechápu, jak se jim do takového odporného, stračkoidního eintopfu podařilo zamíchat mého milovaného pana Fazolku! Jediným možným vysvětlením je, že zřejmě chytře vrazil všechny tantiemy z Boromira do Lehman Brothers. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Teda přihodit ještě na konec Stathama do malé miniroličky a nejspíš bych dal maximum. Televizní dvojka je minimálně stejně zábavná, jako Andersonův "originál" z roku 2008. Akce se nezastaví, za skvělou považuji první dvacetiminutovku - takhle se má točit úvod do akčního filmu! Jinak je to super béčko se vším všudy: nad krásnou debilitou a sterilností některých scén jsem se šklebil v podstatě neustále. Velká spokojenost, satisfakce pro můj fetiš do zpomalených záběrů, a hlavně parádní Sean Bean. Fanoušky jedničky Death Race 2 určitě nezklame. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z blízké budoucnosti, kdy věznice musí vykazovat zisky. CITÁT - Svět se hroutí a Manchester united s ním...... Snímek v produkci a podle příběhu Paula W. S. Andersona. A proto není divu, že se zde objevuje společnost, která má hodně společného z příběhy o Vetřelcích a Predátorech. Ano je zde společnost Weyland. Nehledejte však žádnou spojitost, jde určitě jen o irelevantní záležitost. Paul to napsal a tak určitě jen podvědomě použil společnost Weyland jako vzpomínku na jeho blízká setkání z Vetřelci. Ale k filmu : CITÁT - Ztlumte světla, masakr začíná......... Ve snímku hraje Danny " Machette " Trejo ( mimochodem hrál i ve filmu Predátors ) a to postavu se jménem Goldberg. CITÁT - Jsi poslední Mexickej žid, nebo co ?..... Já se u filmu docela bavil, musíte vypnout mozek a pak to můžete sledovat. V poslední době jsem viděl tolik nudnejch, stupidních a odpadovejch snímků, že mi tohle připadalo jako Oskarovej zážitek. Ztlumte světla, masakr začíná !!!! Jedna hvězda za Paula W. S. Andersona, druhá za Dannyho Treju a třetí za odvahu to natočit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Luke Goss není Statham, cílové publikum se přesto bude vrnět blahem. Nekompromisní násilí, holky prodávající víc své křivky než herecké umění a kamerové oblety okolo aut, které se musejí líbit. Režisér Roel Reiné (zatím se „soustředí“ hlavně na pokračování) rozhodně není žádné ořezávátko, akci umí a i když není tak úplně z jeho hlavy, odkoukal jí dobře. Co na tom že je to hloupoučké až běda. Stejná byla i jednička. O to tu absolutně nejde. Jde o akční výplach, který jsem samozřejmě se spoustou otazníků a úšklebků nakonec dostal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel že má byť pokračovanie Death Race a ešte keď som videl tých hercov, tak by bolo hneď jasné že si to nepozriem. Nejakým spôsobom som si to aj tak pozrel a neviem ako ostatným, ale mne sa to celkom páčilo. Videl som aj horšie pokračovania (prequely). Dej filmu je v podstate jasný, takže povedal by som, že si už len doplňujeme informácie. Death Race 2 inak celkom dobre obohacuje túto sériu a vôbec ju nerobí horšou. Herecké obsadenie je fajn a Luke Gosss je sympatický týpek. Čo sa týka postav, tak tie sú tu tiež dobre vymyslené. Každá postava, ktorá sa vrátila sa vrátila aj so svojim hercom. Síce až tak tých postav sa nevrátilo. Rozpočet to nemalo moc vysoký, takže ako béčko (prequel) rozhodne poteší. Ja som sa pri tom skvelo bavil a moc nenudil, takže fajn. Na druhú stranu chápem to nízke hodnotenie. 65% - 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • 14K je pri súboji s Xanderom zasiahnutý sekerou do chrbta. V ďalšom zábere, keď lezie na vrak autobusu, je však jeho tielko celé a bez krvi. Až ďalší strih ukáže zranenie v celej kráse. (BlackTom)
  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama