Reklama

Reklama

Návrat Chen Zhena

(festivalový název)
  • Hongkong Jing mo fung wan: Chen Zhen (více)
Trailer

VOD (1)

V prvých desaťročiach minulého storočia Čína prežívala ťažké obdobie – veľké územia obsadili japonskí okupanti. Vojnový hrdina Chen Zhen mal byť zastrelený za to, že bol zodpovedný za smrť učiteľa a otca japonského plukovníka v okupovanom Šanghaji. Všetci ho považujú za mŕtveho, ale po siedmich rokoch zo zahraničia príde tajomný cudzinec, ktorý sa spriatelí so šéfom miestnej mafie. V skutočnosti je to maskovaný Chen Zhen, ktorý má v úmysle preniknúť medzi ľudí, čo sú v spojenectve s Japoncami. Ako maskovaný nočný bojovník má v úmysle dostať všetkých, ktorí sa podieľali na vražednom zozname vypracovanom Japoncami... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No asi takhle ... Ono se jedná zejména o historický špionážní film, ve kterém Japonci nejdříve tajně infiltrují svoje zabijácké jednotky mezi čínský lid, postupně vraždí důležité činitele atd. Jenomže je zde Donnie, který po vzoru Bruce Leeho seriálu Green Hornet, a dalších USA comixových filmů, obléká černou masku a oblek, aby občas někam vlítl a udělat tam dostatečný (ne)pořádek ... To je základní kostra filmu, který má bohužel zbytečně dlouhou stopáž, pomalé vyprávění a spousta scén je zde nevýrazných, i když měly zřejmě vyvolat nějaké ty emoce. Navíc vykreslení dosti reálných historických událostí spojených s téměř komixovým hrdinou opravdu nesedí, vyloženě je to jak dva filmy v jednom. Donnie je stále ve formě a prostě když zaútočí na zrádce a Japončíky, dává jim takovou sadu a kapky, že jsem znovu nechápal ... Všechny možné styly, rychlost, přehozy, wrestling, kombinuje všechno se vším, plus úvodní souboj na nože (bajonety ...) je snad úplně nejlepší bojová scéna. Bohužel film vykrádá jak Ip Many (to bych ještě snesl ...), tak Bruce Leeho legendární film Fist of Fury/Pěst plná hněvu (1972), kdy ve finále Donnie vymlátí japonskou školu karate a utká se s jediným protivníkem, který mu dá docela kapky ... Tohle si mohli tvůrci odpustit, stěží to beru jako poctu mistru, ale spíš vykrádání již stokrát vykradeného ... Nechme Bruce v klidu odpočívat ... Každopádně souboj s protivníkem ovládající ultra-tvrdý styl karate a zabíjí jedinou ranou na citlivá místa je naprosto exkluzivní ... Problém je v tom, že film jako špionážní historický film selhává, protože prostě není dobrý a jsou daleko lepší. A jako vyloženě martial arts film také selhává, protože soubojů je málo, není na ně kladen důraz (hlavně je kladen důraz na podělané čínské vlastenectví ...) a když už člověk neví na čem s filmem je, vysleče se Donnie do půl pasu a imituje Bruce Leeho ... Takže prostě pak už nevíte která bije. Každopádně pro mne jako milovníka bojových martial arts filmů se započítávají naprosto neuvěřitelné souboje, které fakt berou dech a opět Donnie přichází s něčím novým ... Ale jako celek je to slepenec, který bohužel (jaká škoda!!) nefunguje ... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ďalší príbeh s Chen Zhenom, tentoraz s tvárou Donnieho Yena. Národný veľkofilm zaujímavo rozohráva nie len súboje ale aj pozadie japonsko-čínskeho konfliktu, ale práve to je možno problém - film totiž neobsahuje ani jednu famóznu scénu, ani jeden fakt nesmrteľný súboj. Hromadná mlátička má svoje čaro, ale boli tu už aj lepšie (FIST OF LEGEND, DRUNKEN MASTER 2). Inak vpohode akčňák so zaujímavým obsadením... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

To už je několikátej film v řadě, kde si Donnie Yen hraje ne velkýho zachránce lidu a opět se to odehrává v minulosti, opět jsou do toho začleněný Japonci a Donnie je tady opět velkej mstitel, jenže už to jaksi nefunguje, příběh mě prakticky nezajímal a většinu času jsem se nudil a dalo by se říct, že jsem se vždycky pronudil od jedný akce k druhý, přičemž těch akcí tu teda moc nebylo, takže jsem se vlastně nudil skoro furt, nicméně, pokud se přece jenom Donnie Yen konečně pochlapí a začne tam jak smyslů zbavenej všechny tlouct, někdy se pokouší všechny dokonce utlouct a mnohdy nezůstanou ušetřený ani soupeřovy koule, tak film vylítne o 500% nahoru, skoro až do oblak, film je najednou extra zábavnej a extra skvělej, ale pak zase padne na prdel a na dlouho nic. Prostě a jednoduše samotná akce skvělá, nabušená a Donnie Yen neuvěřitelnej a potvrzuje, že je momentálně, po odchodu Tonyho Jaa, nejlepší, ale zbytek dobrej na uspání místo večerníčku. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

No tak jsem se odhodlal po týdnu a něco napsat komentář. Úvod filmu je skoro lehce komický, aspoň vidíte, proč neskončila první světová dříve, Donnieho Yena nasadili na francouzské frontě příliš pozdě:) Poté následuje přesun do Šanghaje, a vidíme takový podivný mix špionážního filmu, lehce přitroublého drama a nářezové akce. Jenže jednak je tady silné herecké obsazení, solidní postavy(vynikající Anthony Wong), hlavně však ty souboje mě dostaly. Donnie Yen to tady řeže jako jeden velký masér (vy víte koho myslí, nebo si dosaďte jméno svého nejlepšího bijce). Přišlo mi to ve finále jako Fist Of Legend, akorát to má větší koule a mozek. Moje pozitivní hodnocení je možná ovlivněno tím, že Donnieho filmy až tolik nežeru a jen málokteré mi přišly vynikající, proto se mi tenhle asi líbil. Andrew Lau na postu režiséra odvedl solidní práci, přesto si myslím, že má navíc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc velký miš maš historického propagandistického filmu s hrdinským patosem hrdiny, který trošku nestíhá zachraňovat, proložený akčními řezačkami, mnohdy, hlavně v úvodní válečné scéně, dost přehnanými. Silně nesourodé, nepříjemně okaté a nabubřelé. Donnie Yen mě baví, ale tady toho více nakecal než namlátil. V paměti mi chvíli zůstanou snad jen ty rvačky a hodně, hodně dlouho Qi Shu coby Kiki. 2,5* ()

Galerie (154)

Zajímavosti (3)

  • Filmová postava Chena Zhena (Donnie Yen) je oděná v zelenou kombinézu, která je vytvořena na základě identické kombiné maskovaného společníka Zeleného sršně Kata. Ta má mimo jiné znázorňovat poselství všem Japoncům se sebevražednými sklony, aby od nich upustili. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama