Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková více hororová a depresivní Cesta s upírama. Atmosféra , která vykresluje zemi, po které už kromě upírů a náboženských fanatiků chodí jen několik přeživších, je místy opravdu až deprimující. Skvěle napsaným a zahraným postavám musí ale i tak člověk fandit. Jen škoda, že ke konci se to až moc béčkově zvrhne a už to ztrácí svoje kouzlo. I tak ale velké překvapení. 70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Robertek Pattinson nebo někdo z jeho decentně krvesajných příbuzných projevil nekrofilní sklony, ošukal zombie samici, jejich hybridní infekční děcko někoho kouslo a tak se svět dostal do problémů: čvachtaví zombupíři po nocích shánějí gáblík - nějaké to šťavnaté lidské masíčko. Jsou rychlí, jsou silní a nebýt jejich smrtící světloplachosti a alergie na ostré dřevěné předměty v těle, nedokázal by se jim postavit ani sám Mistr. Naštěstí zombupíři mají své slabiny, proto novodobý VanHelsing může zaučovat v zabíjení mrtvých osiřelého puberťáka, pomáhat ženám (přestože vypadají jako James Coburn) a škádlit fanatické církevní pozůstatky. Atmosféra se povedla, pomalejší tempo nevadilo, neznámé ksichty herců nebyly vůbec ke škodě, čekala jsem akorát poněkud bombastičtější akční scény. Nic nového pod sluncem (jedno překvapení teda filmu musím uznat), ale pro příznivce zombie subžánru celkem pohodová podívaná. 71% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

STAKE LAND je výborná zábava a jako bonus obsahuje prvky WALKING DEAD, ZOMBIELAND, nebo ZEMĚ MRTVÝCH. Nevadilo by mi, kdyby byl STAKE LAND seriál. Hlavní představitelé jsou skvělý, upíři rychlý, těžko jdou zabít a jsou daleko agresivnější než v 30 DNÍ DLOUHÁ NOC. Působivé masky, temná atmosféra a skvělý scénář. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Smrdí to nudou, bohužel. Žánrově přitažlivé téma, které je rozprcané do road movie v postapokalyptickém světě, nic víc než ta nejlepší nuda z The Road a pár "akčních" scén, které prokládají hluché místa v lese. Les je vlastně primární lokace natáčení tohoto filmu a tak z již slibovaného apokalyptického prostředí uvidíme jen rozbořené osamělé baráky, což je zklamání. Nízkorozpočtovost filmu se přitom dala tak snadno zamaskovat například delším pobytem hlavních hrdinů v jednotlivých městech, bohužel, les a jeho útrapy vítězí. 60% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na velkom platne, paradoxne aj pri svojom minimalizme, je ta bezutesne depresivna atmosfera beznadeje navykovo pohlcujuca (v obrazovej i zvukovo-hudobnej zlozke). Akcia tiez ziskava na prehladnosti a mozny negativny efekt " iba recyklacia vsetkeho, co ste doteraz mohli vidiet v danom zanri" je zatlaceny do uzadia. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama