Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Co vyzdvihnout, hned ze začátku bych vyzvednul konec, protože ten opravdu dává filmu myšlenku. Landa také nehrál špatně, ani většina herců. Ale snaha o dvě dějové linie s propojením cizích jazyků, kdy se nepodařilo vlastně ani jedno, to byla velká škoda. Scénář, režie ..... Mirjam, Mirjam, .... možná podporuj Dana daleko více v muzice jak ve filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Landa a Landová moc chtějí, ale ono to prostě nejde. Žánrová šablona, žánrová sračka. Neherečka Lounová se jistě za jí scénářem předepsané repliky musela stydět. Slabě se zasmějete jen přehrávajícímu mafiánovi alias panu Koni z Blbce k večeři v MDB Martina Havelky. Kromě malé lekce parádní britské angličtiny nemá film absolutně žádný přínos, a stupidní závěr a la Bonnie & Clyde zcela po landovsku tomu nasazuje korunu. ()

Reklama

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekala a nic jsem od něj nedostala. Ale s čistým svědomím můžu říct, že jsem se do koukání pustila absolutně bez předsudků. Nakonec mi ani tolik nevadil Landa jako herec, na kterém alespoň bylo vidět zapálení pro věc, ale vůbec celé pojetí od madam Landové – s manželem slibovali humor černý jako bota, ale já viděla jen ty boty. Nejhorší byla ale Olga Lounová, která se s rakovinou nepotkala ani ve dveřích onkologie. Nedávám odpad, ale je to taková chlupatá – zubatá – černá. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Možná dost podceňovanej film. Né že by to mělo nějakou hloubku, ale je to taková oddychovka. Co mě na tom zaujalo - originální prostředí rallye závodů, Martin Havelka a Roman Pomajbo - největší vtipálci, celkem dobrá hudba. Co mě nezaujalo/naštvalo - hodně cizojazyčnejch dialogů (angličtina, němčina, slovenština mi taky někdy dělala problém, např. co je to hľuzovka jsem si našel až teď), stupidní konec, nedotaženej děj s anglánama (a docela nudnej, vzhledem k tomu, že se tam furt něco opakovalo), George Georgiou, kterej byl strašně nadabovanej a hejbání pusy mu vubec nesedělo se slovama. Co zustalo na neutrálu: Lounová, která se málo projevila, Landa, kterej vypadal jak v civilu a né v roli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Nebe je modrý, Země je kulatá a Weber je piča." Dva nádory na poslední cestě, tak to není tak úžasné téma, abych kvůli němu s radostí zapalovat sousedův karavan. Jenže mě baví sledovat lidi, kteří dokáží podráždit stlačením pedálu stádo divokých koní, poslouchat přitom dunící muziku a řvát smíchy při slovenské mafiánské pohádce o zajacovi, jazvecovi, liške a medveďovi. Takže 100 cez malého růžového dinosaura a za čtyři proto, že jsem se bavil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Stejně jako film Kvaska (2007) začíná Tacho rádiokomentářem. (HArna)
  • Natočilo se okolo 5 600 GB hrubého materiálu, což je množství dat, které by se vešlo na 1192 klasických DVD. (HArna)

Reklama

Reklama