Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smith sa nevie zaradiť. Sexuálne. Páči sa mu "to" s chlapmi, páči sa mu "to" s babami. Jedno je však isté, je Vyvoleným! Po tom, čo sa mu začnú zjavovať tajomní v maskách a druhé osoby hneď na to miznú, začína sa skutočne zaujímať o to, kým naozaj je. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hergot, co s tím? S tvorbou Gregga Arakiho se setkávám podruhé a i tady jsem si přesvědčil, že tenhle člověk je posedlý točením sexuálních scén. Zkurvená nuda byla v podstatě jen o nich a i tady jich je požehnaně, ale naštěstí to celé nestojí jen na nich. V tom je ale i ten problém, co s tím mám - na jednu stranu mě tu právě otravoval ten přehršel sexuálních scén a fakt, že to tu doslova dělá každý s každým a snad každý je homosexuál, na tu druhou to ale má naprosto skvělý úvod i závěr a celé je to hlavně obohacené o mysteriózní zápletku, která atmosférou skutečně připomíná filmy Richarda Kellyho, pokud si teda odmyslíte ty sexuální scény. Občas to má i zajímavý absurdní humor, ale zase to svůj děj neumí dostatečně gradovat a prostřední část filmu se tak dost vleče, jelikož v ní je posunujících náznaků naprosté minimum a vše přijde až v posledních cca 25 minutách. Přitom pointa je zajímavá a klidně by mohla mít i hlubší myšlenku, která tam tak jako lehce je, ale tak nevýrazně a nejasně, že se dá její existence v tom těžko obhájit. Přitom by to mohlo být krásné varování před dekadentním chováním lidstva a důsledků z něho plynoucích a ono je, ale tak jako, no... Ale jako takový zvláštní nezávislý filmeček to nebylo zrovna špatné a tenhle fakt tomu u mě zajistil aspoň tu slabou třetí hvězdu, kterou bych jinak asi neměl za co dát, i když si ji ten film podle mě zaslouží. Je to ujeté aspoň kreativněji a míň nahodile, než Zkurvená nuda... Ale od Arakiho už radši nic vidět nechci. Slabé 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tady to dělá každý s každým...trochu mi to připomnělo Shortbuss (2006) v soft balení. Výborná kamera, dobrá hudba, na závěr Placebo! První půlku máte pocit, že jedete spolu s hlavními postavami na obvzláště silném tripu. Skutečnost-sen-skutečnost-sen...tak budou tam emzáci, nebo nebudou? Sex, sex, sex, sen, halucinace, skutečnost a červený knoflík. Ze všeho nejlepší je úplný konec! Na Francii poněkud krotké, ale to v době internetu až tak nevadí... ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Postmoderní fantazie, ve které člověk zjistí, jak je sex príma (a je jedno, zda s chlapcem, dívkou, či oběma najednou), že lidé se zvířecími maskami mají něco nekalého za lubem, že s drogami je velká legrace a že konec světa se blíží mílovými kroky... Co dodat. Zábavná hříčka, plná nadšení, elánu a radosti z poctivé filmařiny. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sympatický bezprostřední herci, dobrý hlášky, dialogy, konverzace bez servítek, Placebo na závěr, to jsou věci, které mě u filmu udržely a bavily mě. Oproti tomu stojí moc sexu, moc buzíků, moc mysteriózna, provedení a fakt, že to je dějově naprostá fantasmagorie (něco, co na filmu opravdu nemám rád). # příběh 4 | hudba 5 | humor 3 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 3 ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Jak napovídá plakát, film je o skupině dobře vypadajících (i bez oblečení, což je důležité) začínajících vysokoškoláků s více či méně nevyhraněnou sexuální orientací. Ale nebojte, řeší se tu i daleko závažnější věci, než podle všeho neuvěřitelně kvalitní osmnáctiletý sex - jako třeba zvláštní prorocké sny, podivná náboženská sekta se zvířecími maskami, nymfomaniakální čarodějnice (bez které by se Kaboom určitě obešel) a pár záhadných zmizení. Moje poměrně vysoké hodnocení vychází zejména z toho, že... no, prostě polonahá vypracovaná mladá těla. Ale figurovaly tu samozřejmě i vtipné dialogy, extrémně (až parodicky) zjednodušený pohled na americkou "college experience" , docela originální, i když náhlý konec a atmosféra připomínající odlehčeného Donnieho Darka. A je to tak krátké, že se zaručeně nestačíte nudit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno