Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Tí dvaja sú takí tupci, že degradujú celý seriál, čo je zle, keď je na tej ich nešikovnosti vlastne vystavaný. Bolo by ale krivdivé ho zatratiť, lebo tí dvaja majstri sa ozaj snažili niečo dokázať a mnohokrát sa im to nedarilo takým fenomenálnym spôsobom, že to tvorci museli mať z reálneho života :)) ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Až jako starší jsem pochopil, že Pat a Mat, ač jsem si to možná dříve myslil, není zábava jen pro děti. Takto vlastně i měl působiti tento seriál když začínal. Ty epizody jsou opravdu dobře vymyšlené a co jako starší musím oceniti je geniální hudební doprovod. Petr Skoumal uměl udělat řadu hudebních doprovodů, ale zde se předvedl s famózním dílem. Některé instrumentály se už ikonické.  Co mě také těší je mezinárodní úspěch. Jestli autoři dostali někoho do světa, byl to právě Pat a Mat. Je známý opravdu skoro všude, v řadě zemích je i dabován a třeba fanouškovská základna v Polsku je až neskutečná. Takový třebaže jednoduchý počin a vlastně geniální. První epizody od roku 1979 jsou excelentní. Stejně tak i epizody z roku 1989/1990. Série z roku 1992 také rozhodně není k zahození a byl to náznak slušného porevolučního pokračování. Epizody vysílané v sérii Pat a Mat a Pat a Mat se vracejí/vrací byli také slušné. Nový hudební doprovod nebyl špatný. Epizody z roku 2009 a novější už mě tolik neoslovují, ale špatné nejsou. Nicméně první čtyři série - tam mám rád vše a vždy jsem schopen si to pustit. 5 hvězd. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad stvořit něco tak kouzelného jako je legendární Pat a Mat. Dva sousedé, kteří si pomáhají, když něco jednomu nejde, nebo se dostal do svízelné situace, stačí zabušit smetákem o strop nebo o podlahu a druhý příjde na pomoc . :-) Vždycky se mi líbily jejich skvělé nápady a zlepšováčky a skoro pokaždé mě mrzelo, že se jim nakonec výsledek moc nepovedl. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Perfektní československý animovaný seriál o dvou odbornících, které nepřekvapí žádná práce, žádný problém. Akorát vždycky překvapí jejich nepřekonatelně brilantní řešení. V každém případě se na ně kdykoli rád podívám znovu a znovu. Hlavně když se chystám na nějakou rekonstrukci a potřebuji inspiraci. 5 hvězdiček - 100%. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem jako malá měla opravdu ráda, ale postupem času se mí více a více vzdaluje. Když na to občas narazím, tak to nechám běžet spíše z nostalgie a zavzpomínám si, když jsem se jako malá na to dívala, nicméně, i když je to vtipné a mnohdy se v nich vidím přes mou nešikovnost, tak to semnou nic nedělá. Je to hezky udělané, ale takovou animaci já nevyhledávám. 3 * si to ode mě zaslouží, více ne. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Když nese Mat podruhé Patovi vodu a je rád, že tentokrát nespadl do díry, chce si dát ruku na srdce. Dá si jí ale na špatnou stranu těla. (OJan)
  • Po deseti letech se k animaci seriálu vrátila Xenie Vavrečková. Předtím naposledy animovala epizodu Světlo (1979). (halkovka)
  • Když se Pat chytne asi v polovině epizody okapů, než vybalancuje rovnováhu, barva okapů není nijak setřena a ani on nemá špinavou ruku. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama