Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

LadyAjva odpad!

všechny recenze uživatele

Ano,ano,já vím, že hlavním tématem je nešikovnost těch dvou pajduláků, ale mě to přišlo tak strašně hloupé, neustále jsem jako dítě křičela do obrazovky, ať už to konečně opraví...ano, mám z toho doživotní trauma a obávám se, že mě to poznamenalo i ve vztazích k mužům..=D Já jako perfekcionistka jsem nechápala, jak může být někdo tak hloupý, neúnavný ve svém (ne příliš zdrařilém) počínání, nehledě na to, že doteď nevím, který je který...Nelíbilo se mi to jako dítěti, a teď se mi to už tuplem nelíbí.. ()

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálni úkaz Československa. Hoci všetko nakoniec poserú, ich práca má niečo do seba, pretože oni dokážu domrviť aj to, čo sa domrviť nedá :DDD . Sú taktiež ukážkou toho, že rôzne veci (mixér, antény, autá, nábytok atď.) už nikdy nebudú také aké bývali za komunizmu. Jedná sa o prvý seriál, ktorý som vôbec sledoval. A na záver ešte otázka: Kedy už konečne dostanú Nobelovú cenu ??? xDDD 100% ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zlatý fond československé animované školy a jedna z věcí, na kterou my i Slováci můžeme být oprávněně hrdí, takový úspěch našeho výtvoru ve světě se málokdy vidí. Dodávat něco více je podle mě i zbytečné. P.S. Omlouvám se za původní zařazení komentáře k pilotnímu filmu "Kuťáci", jelikož jsem o existenci profilu uceleného celku neměl donedávna tušení. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly se sice liší svou kvalitou, především podle sérií a době vzniku, ale i tak jde o český fenomén, který milují děti i dospělí. Seznam jednotlivých sérií a dílů: 1. Kuťáci (1976, 1 díl) 2. ...a je to! (1979 - 1985, 28 dílů) - Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Obraz, Garáž, Světlo, Grill, Stěhování, Voda, Skokani, Zahrádka, Malování, Křížovka, Budka, Velké prádlo, Snídaně v trávě, Pračka, Déšť, Výlet, Vinaři, Gramofon, Tělocvična, Brusle, Jablko, Hrnčíři, Porucha, Klavír 3. Pat a Mat (1988-1989, 5 dílů) - Generální úklid, Klíč, Dveře, Střecha, Nábytek 4. Pat a Mat: ...a je to! (1990 - 1994, 14 dílů) - Sušenky, Vrata, Cyklisti, Dlaždice, Parkety, Okap, Kabriolet, Nehoda, Kulečník, Živý plot, Trezor, Blatník, Modeláři, Windsurfing 5. Pat a Mat se vracejí (2000-2004, 18 dílů) - Opékají špekáčky, Opravují střechu, Černá bedýnka, Natírají podlahu, Psí bouda, Kolečka, Skleník, Houpačka, Nezvaný návštěvník, Bodygárdi, Natírají okna, Puzzle, Velikonoční vajíčko, Automat, Autodráha, Akvárium, Zavařují, Rogalo 6. Pat a Mat na venkově (2009-2016, 13 dílů) - Bazén, Papírový servis, Podlaha, Postele, Vodovod, Vysavač, Promítačka, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky, Sluneční clona ()

Annevintage 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Československých večerníčků který musíte bud milovat nebo nenávidět, protože ten děj s dvouma noumama kteří si myslejí že na co sáhnou to jim jde pěkně od ruky a přitom to pokazí vás bud nutí řechtat se smíchy nebo plakat. Já vlastně ale dodnes nevím jestli ho miluji nebo nenávidím, protože miluji je právě za ten nabytý děj a nenávidím za jejich sdlouhavou neschopnost. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • Pôvodne postavičky mená nemali. Pri hľadaní mien pre obe postavy sa výtvarník a režisér Lubomír Beneš inšpiroval želaním detí, s ktorými sa rozprával na besedách. Deti sa tak začali hrať s výrazmi ako „patlal a matlal“ (v češtine) alebo šachovými výrazmi "pat" a "mat" (tieto šachové pojmy pochádzajú z perzštiny). Svoje mená Pat a Mat dostali v roku 1989, spočiatku pre zahraničnú distribúciu Krátkeho filmu. Od tej doby sa podľa nich volá celý seriál. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno