Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film diváka zavede do tmavých uliček a zákoutí k domu, kde žije mladý doktor a umělec. Ten se postupem času dostává do svízelné situace, kdy očekává příjezd svého dlouholetého přítele, aby ho operoval. Když však dorazí, zjistí, že měl mrtvici a je na půlku těla ochrnutý. Začíná hledání nového chirurga, který by operaci provedl. Shodou okolností se jeden pohybuje v okolí jeho milované, která mu kdysi stála modelem pro jeho vášeň. Když má však další den dojít k operaci, nastává nečekaný zvrat... (Rodriguez)

(více)

Recenze (10)

pepua 

všechny recenze uživatele

Příběh o vědci, který společně s přítelem vynalezl přípravek na nesmrtelnost. Ovšem přípravek je potřeba pít opakovaně a po letech se doba zkrátí na každých 6 hodin, jinak doktora George Bonneta, který se odhodlal látku tehdy vyzkoušet, čeká hrůzná smrt. Zásoby dochází a doktor tak musí vymyslet alternativní „doživotní“ aplikaci oné látky. Tento film je remake filmu The Man in Half Moon Street. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Paříži. Noc, mlha. Temnou uličkou se plíží postava s lékařským kufříkem. Překvapený tulák klesá k zemi. Skalpel. Touha po nesmrtelnosti (zde ještě ve spojení s absolutním zdravím a odolností vůči všem nemocem světa) je prastará, avšak nese s sebou řadu morálních aspektů. Zde navíc, aby vyvolený žil, musí každých deset let někdo zemřít kvůli transplantaci jednoho z životně důležitých orgánů. Alternativou je speciální tekutina, ale tu lze užívat jen po dobu 4 týdnů. Pokud do té doby není provedena transplantace, pacient umírá... Psychologické konverzační drama o smyslu života je spíše mysteriozním příběhem než hororem. Diffring předvádí skvělý herecký výkon, zasmušilý Lee se spíše jen míhá filmem. Krásná H.Courtová v přiléhavých róbách přímo září. Příjemná barokizující kamera zabírá šerosvitné interiéry v dokonalých barvách. Nic pro milovníky akce. Za mě spokojenost. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Man Who Could Cheat Death“ je poměrně klasickým filmem studia Hammer z jeho začátků, kdy je zde snaha vyděsit, ale je to místy ještě celkem sterilní, což je určitě škoda. Má to ale své kouzlo a pro milovníky starých hororů je to taková příjemná jednohubka, která nedokáže již příběhem nijak překvapit, protože ten je dnes docela známý a poměrně brzy zjistíte, o co vlastně jde. To ale nebrání tomu, aby byl snímek alespoň dobrý. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Nakonec docela dobrý film, který se ale v prostřední části dost utápí v opakujících se dialozích o morálce jejich konání a počínání. Příběh je poměrně řídký a ředěný, tvůrci museli mít co dělat, aby to roztáhli na celovečerní stopáž - a proto je tam tolik výplňkových dialogů. Na Hammer dost nezvykle chybí i atmosféra - a to především proto, že celý film by se dal skvěle inscenovat na divadle, odehrává se víceméně ve čtyřech zaměnitelných místnostech, kompletně celý v interiéru. Jsou tu ale výborní herci - že takoví budou Christopher Lee a Hazel Courtová, to se dalo čekat, nesmírně příjemně mě ale překvapil Anton Diffring jako charismatický hlavní antihrdina. Zápletka byla sice jednoduše odhadnutelná, ale to na škodu nijak není, naopak šlo o takové jemným hororem lehce říznuté komorní sci-fi na jedno zkouknutí. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Ač je remake vytvořen pod hlavičkou studia Hammer, což se z vizuální stránky dá jednoduše poznat, má ho na svědomí Terrence Fisher a Anton Diffring v hlavní roli zdařile předvádí strach ze smrti, jenž jeho postavu hluboce ovládá a ovlivňuje veškeré její jednání, jako celek to překvapivě funguje hůře než původní film bez ohledu na to, že ten jsem viděl ve velmi špatné kvalitě. Přílišná zdlouhavost i zbytečný důraz na romantickou linii snímku škodí, navíc exteriéry panského sídla prostě nemají působivost tradičních mlhou pokrytých blat, kde Dracula či The Mummy získávají body a dokáží přinést divákovi to, co zde tak moc postrádá. Atmosféru. Lehce silnější 2*. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno