Reklama

Reklama

Tokumei kakaričó Tadano Hitoši: Saigo no gekidžóban

  • Japonsko 特命係長 只野仁 最後の劇場版 (více)

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Film náleží do mediální franšízy „Tajný vrchní úředník Tadano Hitoši“, která čítá dvě série komiksů, čtyři série televizního seriálu, čtyři speciální díly k televizní sérii a televizní film. Ačkoli se jedná o snímek určený pro kina, má spíše podobu několika spojených dílů televizního seriálu; především kvůli klasicky plochému televiznímu obrazu, televiznímu způsobu snímání scén a hereckým projevům. Celá franšíza je zacílená na japonské kancelářské úředníky, kterým s nadsázkou idealizuje jejich svět a zviditelňuje jejich sny. Hrdina Tadano Hitoši vypadá jako neschopný odstrkovaný úředníček, který je svými kolegy přehlížen, ale to je ve skutečnosti pouze dobrá maska, neboť Hitoši je donchuánský specialista na řešení ožehavých úkolů, které mu zadává sám nejvyšší ředitel korporace, pro níž pracuje. Film (stejně jako komiksy a TV seriál) staví humorně nadsazené scénky na dvojí identitě hrdiny. Jeho každodenní úřednická maska zavdává k řadě vtipů na téma hrdinovy nemotornosti, nevzhlednosti a opovržení jeho kolegů, ale současně na sebe také váže spoustu scén, kdy se s vážně míněným patosem glorifikují tradiční hodnoty japonských úředníků jako úslužnost, oddanost a maximální obětavost. Naopak agentské alterego hrdiny na sebe váže enormně nadsazené scény jeho stylovosti, šarmantnosti, nadlidských fyzických schopností, mistrovských schopností v řešení úkolů všeho druhu a samozřejmě také jeho úspěchů u žen, které jsou ztvárněné jako absurdní intermezza s nápaditými metaforami pro sexuální vyvrcholení. V souladu se zájmy cílové dicácké skupiny vystupují v epizodních rolích ve filmu i seriálu hvězdičky japonských pornofilmů - zde konkrétně Maria Ozawa a Azumi Harusaki. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film není vůbec tak dobrý, jak by mohl nebo jak možná měl být. Klasické klišé - "Hrdina je nenápadným nešikou, ale zároveň má druhou tvář, kdy je největší frajer na Zemi." je zde sice vykresleno dopodrobna, ale filmu prostě strašně moc chybí ... Je možné, že to na mne bylo moc japonské a že jsem to nepochopil, ta alternativa tady je. Ale jinak prostě první půlka se zabývá hlavní postavou jako "úředníčkem-looserem", kde bych čekal spoustu vtipu a odlehčení, ale film nenabízí nic. Prostě jedna velká nuda o ničem. Druhá polovina pak vykreslje hlavní postavu jako agenta-frajera, kde bych zas čekal ještě mnhem víc akce, než jsem dostal, lepší choreografii soubojů (je to přece jen japonský film ...), také více humoru, více sexu, více dívek kolem agenta, lepší herecké podání ... opět nenaplněno a já strávil téměř dvě hodiny v trýznivé nudě. Jinak je technicky film perfektně zvládnutý, k tomu nemohu říct půl slova a jsou v něm vidět prachy ... ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - tohle je strašná píč...na. Komediální scénky v drtivé většině nefungují a souboje je jedna velká fraška i na komedii, zvláště pak ta poslední v letadle. Nebýt pár věcí jako např. ehm...juicy melons či soulože Tadana plus roztomilá Mr. Yamabuki, tak bych tenhle film nemilosrdně odstřelil jako odpad. Tomuhle filmu může dát 4 hvězdy jen nebetyčný blázen. Za mě pouze 15% a vyhýbat velkým obloukem. Jinak vcelku dobrej "Piece... of shit". ()

Reklama

Reklama