Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (449)

sochoking 

všechny recenze uživatele

"Jestli vlastní i hotel, tak jsme v prdeli ! " Kedže mám rád romantické filmy a cez slzy šťastia som nevidel, aká strašná to bola peachovina, nemôžem inak, len za štyri! ( Zajtra čakám v pošte od jedného svojho vyznávača slová o tom, aký strašný gay som! A možno už aj dnes. ) Mimochodom, benzínka by bola dobrá základňa: cigy, pivo, porňáky... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Scifi thriller, který má vesmírné příšery i v názvu, si představuji jinak, než jako snůšku rozhovorů o tom, kdo má doma kolik dětí. Tenhle skluz do žánru skoro romantického dramatu mi tedy nesedí. Nevysoké rozpočty mi u filmů obecně nevadí, mnohdy jsou mi sympatické, ale tady byla kapsa děravá až moc. A možná právě proto je největším problémem filmu to, že se v něm skoro nic neděje. I kdybych přijal fakt, že film nemá být strhujícím trhákem, ale pohledem na svět v kuriózní situaci, stále mi tam chybí cokoliv, co by v divákovi vyvolávalo alespoň nějaký pocit. Zdařilejším filmem o střetu s mimozemskou formou života je District 9. Alternativa: District 9. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Je divné se na Ameriku dívat zvenku. Prostě sedět kousek od ní a dívat se dovnitř." Edwards nám posiela fascinujúcu pohľadnicu zo sveta, ktorý si príroda pomocou obrovských ctulhuovských octopoidov berie späť. Monsters je pre mainstreamového diváka len ťažko stráviteľná, iná road movie v kabátiku depresívneho sci-fi thrilleru, ktorá medzi riadkami a prostredníctvom postavy fotografa (Scoot McNairy je pre mňa vychádzajúca hviezda, ktorú budem pozorne sledovať) ukazuje spoločnosť, odsúdenú na zánik, a ľudí, ktorí len čakajú vo fronte na smrť. Práca s kamerou je jednoduchá a pritom famózna - krása otvorenej krajiny, odrazy vo vode a neskutočne živé farby. Záver je prosto nádhera. Prekvapenie a možno aj film roka, ktorý pracuje so žánrom v indie formáte vzpierajúcom sa bežnému laickému divákovi a ohuruje "post-rapokalyptickou" campovou estetizáciou starých monster snímkov s priliehavým kabátikom a nánosom prachu. Dalo by sa o tom písať oveľa viac, ale nebudem to zbytočne predlžovať. Facka milovníkom tradičných AAA blockbusterov. 100% P.S.: Nová Godzilla je v dobrých rukách. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka, jak si za pár vlastních dolarů a bez povolení natočit film, který může vizuálně a jednoduchostí prezentace závidět kdejaký jiný režisér. Podobnost s Districtem 9 a dalšími nechme stranou, protože Gareth Edwards si to nezaslouží. Natočil si svůj film, se svými myšlenkami a je v každé sekundě cítit, jak osobně to pojal. Rozhodně nikdo nesmí čekat horor ani akční film, tohle je jen lidský příběh o cestě, která přinese poznání o tom, že ty temné zrůdy vydávající děsivé zvuky nejsou od lidí zas tak odlišní. Vzhled je jedna věc, ale člověka člověkem nedělají vlasy nebo úsměv... Přesto všechno a velmi slušný výkon Edwardse na všech rovinách (dyť ty efekty dělal doma sám a vypadají velmi dobře!) chybí filmu opravdu příliš. Proto slabé 3* s pocitem uznání a čekáním na něco podobného, ze stejného "světa" ale s trochu jiným obsahem... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I don´t want to go home... Největším problémem filmu je špatně postavená reklamní kampaň; trailery, slibující akční film, i samotný název, lživě vábící na epickou podívanou. Ve skutečnosti se jedná o pomalou road movie, ve které jde především o osudy dvou cizinců a jejich vzájemné poznávání na cestě karanténním územím. Se samotnými monstry je divák v průběhu filmu konfrontován pouze třikrát. Přiznám se, že ´sem sám čekal akční béčko plné krvežíznivých mimozemšťanů a hektolitrů digitální krve, ale ve výsledku ´sem dostal mnohem víc. Monsters totiž oplývají Edwrdsovým nadšením, pílí a formálním pojetím, ohromují nádhernými scenériemi, trikovou složkou, strachem z neviděného (zatěžko říct, jestli to byl původní záměr) a příjemným jiskřením mezi oběma hrdiny. Atraktivní a funkční. Dokonalý příklad toho, jak málo stačí k natočení malého velkého filmu. Navíc v sobě nenese žádný politický podtext a nesnaží se nijak moralizovat, jak je toho u filmů s touto tématikou zvykem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Rozpočet filmu činil 15 000 dolarů, v kinech přitom utržil více jak 700 000 dolarů. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama