Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (840)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Česká drama o školství, aneb jak to funguje v českém státě. Nebudeme si nic nalhávat, ale tady je znázorněna krutá realita. Takové případy se v českém státě staly a stále se bohužel dějí. Bastardi ukazají špatně postavený český zákon, který je na "hovno". Hranice nezletilosti je do patnácti, tudíž mladí žáci (děti) takovou situaci využívají. Hranice by se měla snížit na deset let, protože už desetileté děti by měli vědět, jak se chovat. Chovaní žáků ve filmu je ukázkou "bohužel" kruté reality, aneb jak to funguje na základkách (neříkám na všech, ale pár se jich určitě najde). Viz agresivita a vulgárnost romské populace, která vystihuje vše dokonale. Samozřejmě se nejedná o dokonalý film, protože herecké výkony jsou velmi slabé a příběh není ničím zajímavý, ale za to děj je nadmíru snesitelný..6/10 = 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 8/10/// +drsné, tísnivá atmosféra, výborný ve své roli Tomáš Magnusek, zaujme spousta dalších postav -být to americký film, tak je určitě více akční a více krvavý/// Tím, že jsou Bastardi Český film jdou více v kolejích dramatu, ale rozhodně to není negativum. Jen je to náš film řešící naše problémy a naše poměry. Otec tvrdí, že to je přehnané, že v tomhle filmu nic není normální, ale který film se drží pevně reality, zvláště když chce divákům ukázat konkrétní příběh. Opět jsem o filmu mnoho nevěděl, ale od začátku jsem tušil jak se to semele a o to víc jsem byl napětím bez sebe jak se to stane. Z mého pohledu výborný filmový zážitek, který bych sice nechtěl pocítit na vlastní kůži, ale o tom ty filmy mají být, mají v nás něco vyvolat. Jediné co mi trochu vadilo byla krátká stopáž a možná zbytečně uspíšený závěr filmu, nicméně i tak to byla síla./// Celkem 84%/// ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych dokázala věřit, že by mohl Potměšil být ředitelem čehokoliv, ale lehce dementní řídící školy mu celkem seděl. Bastardi jsou silnou výpovědí o stavu dnešního českého školství. A kdyby nevyzněli až příliš pohádkově (hrdinný bratr v roli mstitele se vypořádá se všemi grázly), zasloužili by si i plný počet bodů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty děti jsem po skončení filmu opravdu nesnášel. Stejně jako scénaristu, režiséra a všechny, co měli s tímhle filmem něco společnýho. Něco tak amatérsky zrežírovanýho, debilně napsanýho a příšerně zahranýho se jen tak nevidí, ani u nás.Film chce nastavovat zrcadlo dnešní situaci ve školách s pomocí dramatických i humorných prvků a tváří se strašně realisticky. Výsledek ale vypadá, jak z nějaké jiné dimenze, což nejvíce podtrhuje závěr, který jako by vypadl z akčního béčka. Magnuska by před kameru a word už nikdo neměl pouštět. 1* za Potměšila a celkem dobrý neherce, jinak se to opravdu nedá. ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Dejme tam pár "pravých" cigááánů (romů more), dejme tomu TV vizuál, který ani v TV nemuže být odvysilaný more, taky tam našijem aktuální téma z domova pič*, pár drsňáků v čele s Patrikem "Rytmusem" hej a bude to kurva pecka, ne? Nooo, ne! Tak drsnou trapárnu, která se tak snaží být soo real jsem už léta neviděl a to už mám more něco odžité... odpad pič*. PS: Málem ztráta životních funkcí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)
  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)
  • Postava mafiána Dostála (Jan Šťastný) je inspirována skutečnou osobou. Reálný gauner poté přišel na premiéru a došlo mu, že postava Dostála je inspirována jím, že tvůrci popisují jeho reálné jednání, včetně vydírání a vyhrožování. (rublik05)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama