Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba k natočení slušnýho dramatu? Pár dobrejch herců a střešní římsu. Charlie Hunnam je velkej sympaťák a Terrence Howard je fakt výbornej herec. Ačkoliv se drama projeví až ke konci, tak film svižně plyne a nenudí. V těžký životní situaci se rázem nachází hned čtveřice postav, ale jen jedna je převyšuje a celý to ovlivňuje, a to je právě Gavin v podání Charlieho Hunnama. Závěr mě dostal. Za posledních cca 15 minut 4 hvězdy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Charlie Hunnamovi, pro mě takřka neznámému herci, to ve filmu moc sluší. Zamiluje se do vdané ženy (Liv Tyler), která žije s křesťanským fanatikem. K čemu mezi manželi dochází, je ve filmu uvedeno jen sporadický, ale zřejmě to není nic pěkného. Charlie Hunnam však náhle stojí na římse vysokého domu a chce skočit. Přesně až odbije dvanáctá. Podaří se policejnímu vyjednavači mu tento čin rozmluvit? Celkem zajímavý film protknutý zakázaným sexem a vášní. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

U mě po dlouhé době film na pět hvězd, protože vztahový dramata já můžu. Předně chválím casting. Protože jak můžete vyčítat chlapovi nevěru, když má co do činění s naprosto zde bezbranně působící a stále úchvatně vypadající Liv Tyler. A jak můžete Liv Tyler vyčítat nevěru s chlapem, kterej by mohl dělat předlohu Erotovi , pokud si ho tedy představujete jako blonďatýho frajera s pořádnou dávkou sex-appealu. Do toho je ještě chudák Liv provdaná za fundamentalistickýho suchoprda. Aby to nebylo úplně jednoduchý, drama se trochu připepří blonďákovou tragedií z minulosti, přisolí Livinou traumatickou minulostí a kečup navrch dostanete v podobě traumaticko-tragického dilematu ze současnosti, které pro změnu obstará polda, co se snaží blonďákovi rozmluvit ten sebevražedný paragliding...Tohle všechno vás bude bavit ale jedině tehdy, pokud si zkusíte sami sebe představit v situaci některé z těch postav a budete přemýšlet, jak byste se zachovali vy. Jestli třeba nakonec ne úplně stejně, jako ten podváděný manžel. Pokud vás podobné filosofování nebere a očekáváte spíš akci, nebo nenáročnou zábavu s pytlikem křupek na večer, jděte od toho a pusťe si raději kašpárky v Česko-Slovensko má talent. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Fajn námet, ale celé je to nedotiahnuté, povrchné, čiernobiele, s brutálne šablónovitou a nalajnovanou psychológiou. V oblasti riešenia Boha a vecí okolo vyhráva napr. aj taký Sunset Limited, tu sú to také "reči pri pive" a viac menej barlička (alebo barla?) príbehu. Chcelo to jednoznačne lepšieho scenáristu&režiséra ako Matthew Chapman. Ako veľmi trefne nadhodil Mr. Wormboy, to čo by s touto látkou urobil Roman Polanski (resp. niekto kto VIE), by som si veru pozrel! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Smekám! Naprosto dokonalý film. Je zde znázorněna víra a ateismus a svým způsobem se tady ukáže, že každý tak trochu v něco věří. Patrik, který je silně věřící po jeho zkušenostech v životě spolu s Liv mají spořádaný život, ve kterém je naplňuje nejvíce víra. Časem poznají ateistu Gavina, který Liv otevře oči, a ona se do něho zamiluje a podvede s ním svého manžela. Ten to zjistí a udělá s Gavinem dohodu, že jeden z nich musí do poledne zemřít, jinak mu nebude věřit, že má v něco víru. Dle mého názoru by to mělo být spíš tak, že když je Patrik věřící, by měl Liv odpustit, ale on už to má v hlavě tak zpřeházené, že se z něj pomalu stává blázen. Výborný je i postranní děj, policista Hollis, který zjistí, že jeho děti jsou vlastně jeho mladšího bratra, jelikož on děti mít nemůže, se ani nechce vrátit domů za svou manželku, která to před ním tajila a v rozhovoru s Gavinem na římse, ze které se chystá skočit a následně i skočí, aby zachránil Liv, přemýšlí jestli vůbec věří a jestli má své ženě odpustit, nakonec se domů vrátí a upraví si své priority. Při skoku z římsy, vlastně z lásky a aby zachránil někoho koho miluje, mi přejela "husina" po celém těle. Vážně skvělá podívaná. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama