Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Největší zážitek jsem měl v prvních 10 minutách, jakmile se začal rozplétat ten děsně "zamotaný" "příběh", skoro jsem se podělal nudou. Hlavní milenecká dvojice se k sobě absolutně nehodila, nevěřil jsem jim ani tu pusu, natož milostné vzplanutí. Souboj fanatické víry a čistého ateismu byl sice zajímavý, ale názorové střety dvou protagonistů byly hrozně sterilní. Přitom potenciálu je v tomto tématu neuvěřitelně hodně. Liv a její hra na cudnou dívku, no možná před deseti lety. Minipříběh policajta naprosto zbytečný, spíše jen berlička pro primitivní scénář, který nedokázal předložit nic jiného než polotovar příběhu, který by se nedokázal udát ani na planetě Prdel. Nelogičnost v každém záběru, soused odhalí nevěru své manželky jen tím, že odhrne igelit a může čumět cizímu člověku do bytu? Samotný závěr naprosto směšný a nereálný. Vše působí nuceně a přitom jde o tak banální zápletku, o které se snad ani nevyplatí točit film. Aby 90% stopáže naplňoval k uzoufání nudný milostný trojúhelník, který kvalitou provedení odpovídá epizodce z Beverly Hills, tak to ne, díky. Ježiši ne, on měl jeden z nich vlastně zbraň ... v tom případě Merloce Place. 40% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Film, který jde hodnotit v pohodě třemi i čtyřmi hvězdami, kvality má, ale hodně záleží na momentálním rozpoložení diváka. Já pozdě večer přeci jen očekával něco více akčnější…Dost velkou část snímku jsem se u dialogu nudil, ale druhý den ráno jsem si ještě jednou pustil posledních dvacet minut a věřím, že u druhé ( prozatím neplánované projekce ) by mohlo mé hodnocení povyrůst. Wilson, Tyler, Howard pohoda, Hunnam vyměnit ;-) 6/10. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa formou drámy snaží rozoberať závažné filozofické otázky, počnúc vierou v Boha, homofóbiou až po neveru a smrť. S niečím som súhlasil, niečo mi pripadalo skôr ako klišé a s niektorými vecami som nesúhlasil. To ale nie je podstatné, pretože každý má na tieto citlivé témy svoj vlastný pohľad a filozofiu. Dôležitejšie bolo, že sa tieto otázky aspoň otvorili a snažili sa riešiť. Celkové vyústenie sa mi páčilo, krásna ukážka toho kam až môže zájsť fanatizmus. Nič sa nemá preháňať, ani otázka viery a treba rešpektovať názor a filozofiu aj druhých ľudí, nielen tú svoju. Film mi ponúkol veľa podnetov na premýšľanie a vyvolal zmes rôznych emócií. A to, že tam hrala Liv Tyler, to je čerešnička na torte, okrem iného svoju rolu zahrala perfektne. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Chapman | Hudba: Nathan Barr | Produkcia: Michael Mailer, Mark Damon, Matthew Chapman | Distribúcia: IFC Films | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 1,075,000 $ || Dráma, ktorá dokáže zastaviť dych diváka. Dobre vystavané charaktery dovolujú súcítiť s postavami, naviac film vládne aj mocou prekvapenia. Človek sa až pýta: Prečo to tak neskutočne tržbovo prepadlo? Pravdepodobne absencia aspoň jednoho hviezdneho mena. I ja som sa k tomu dostal jedine kôli mojej obľúbenej Liv Tyler. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto hovorím FILM ! Je to, akoby ma niekto polial studenou vodou. Nechápem, ako sa tvorcom podarilo niečo tak úžasného. Otvára a rieši hneď niekoľko závažných tém, počnúc vierou v Boha, cez manželskú neveru, homofóbiu a končiac Láskou a oddanosťou k milovaným bytostiam. Napriek všetkému však doslova hypnotizujúco udrží vašu pozornosť aj keď ste milovníci romantiky, alebo konverzačiek, či do konca aj thrillerov. Ústredná dvojica-Liv Tyler a Charlie Hunnam odviedli precíznu prácu a pôsobili sympaticky a presvedčivo, nemenej ostatní herci. Jediné, čo by sa filmu dalo vytknúť je, že sa mi zdá veľmi nepravdepodobné, že keby stál na rímse muž, ktorý hrozí samovraždou, nepoužili by sa nejaké bezpečnostné prostriedky, ako napríklad nafukovacia matrac, ktorú používajú hasiči pre tieto a podobné prípady. Inak som nenašla jedinú chybičku, či nedostatok a film ma úplne pohltil od začiatku až do konca. Silný zážitok, ktorý osloví nie lem inteligenciou, ale aj emóciami a dušou. Atmosféra dokonalá a filmy s posolstvom milujem. Nemôžem inak, musím hodnotiť plným počtom. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama