Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zdlouhavá, nicméně velmi poutavá rozprava o morálních hodnotách ze všech úhlů pohledu. Náboženství, láska, homosexualita, nevěra, hřích, odpuštění se tady střetávají na hraně jedné římsy. Daleko více drama než-li thriller, ale i tak mi to, a to nebývá zvykem, tentokrát nevadilo. Příjemné herecké výkony všech zůčastněných, okořeněné skvělou puritánskou pusinkou Liv Tyler. Normálně by to byly 4*, ale mám pro ni slabost a tady nezklamala (kozy ven!!!)...plný počet. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvahy o životu, vesmíru a vůbec jsou ve filmu podány jako napínavý příběh milostného trojúhelníku, který už od začátku udržuje napětí a daří se mu držet divákovu pozornost i sympatie až do konce. Není podstatné za jak dlouho se dá odhalit, proč se hlavní hrdina postavil na střechu, protože důvody, proč skočit nebo neskočit, jsou vyvážené půl na půl a jeho trýznivé rozhodování tak má nejasný výsledek. Nenápadné drama o odpovědnosti, lásce a víře. /27. 12. 14./ ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE LEDGE (ŘÍMSA) je dramatický příběh, v kterém osudová nevěra dostane nečekaný spád. Po filmařské stránce jde zcela o průměrný, místy podprůměrný film. Film, který nás však nutí k zamyšlení, co je v našem životě důležité, že ne vše je nutné soudit jen z jedné stránky. Cesta, kterou se vydáme, neovlivní jen nás samotné, ale všechny kolem. V tomhle ohledu je film krásným pojítkem s běžným životem, ukazuje zranitelnost touhy a nebezpečnou povahu posedlosti čímkoliv. Liv Tyler podává z dalších svých přirozených výkonů. Tuhle herečku dokážu obdivovat jak pro její krásu, tak právě i herecký talent. Její přirozenost se vtiskává do všeho, co dělá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Společenské drama o nevěře a víře, které je pro církev nebezpečnější víc neý Poslední pokušení, Dogma či blboučká Šifra. Charlie Hunnam vyjádřil několika větami přesvědčení nás ateistů a Patricku Wilsonovi nezbylo než rozhazovat rukama. A to se mi líbilo, protože takhle reaguje většina věřících, když je zaženete do kouta. Rovina cizoložnická nepřišla s ničím novým, ale přijemně jí doplňoval samostatný příběh policisty v podání Terrence Howarda. Apropós herci byli kapitolou sami o sobě, protože všichni zahráli skvěle. Jediné co mi trošku vadilo, byla občasná táhlost děje. To byla ale jen drobná vada na kráse. 85% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Zejména mne utvrdil v přesvědčení, že Patricka Wilsona sestavil ze součástek někdo, kdo sice má vágní představu o tom, jak funguje lidské tělo a jeho mimika, ale doopravdy tomu nerozumí, takže výsledný produkt sice tak nějak vypadá jako člověk, ale když to pozorovatel vidí v pohybu, tak přece jenom cítí, že to doopravdy není člověk. Ale vážně, je to snad jediný herec, u kterého mám takový pocit konzistentně u každého filmu, kde se objeví. Je jedno, jestli je to superhrdinský film nebo pošahaný horor nebo něco realističtějšího, pořád vypadá, jako by měl veškerou kůži na těle potaženou tenkou vrstvou plastu a nebo jako by jeho obličej někdo v real-timu pořád fotoshopoval. Děsivý chlap. Jenomže takhle děsivý chlap sám o sobě k zážitku nestačí, scénář by se musel taky snažit. A v tomto směru se Matthew Chapman moc nepochlapil. I proto mě překvapilo, že film měl po světe prý úžasnou odezvu mezi bojovníky proti spojení církevní a světské moci. Nemohli by si atheisté vybrat talentovanějšího filmaře jako svého vyslance? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama