Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak dlouho jste spolu? Ty a tvá žena?“ - „15 let.“ - „Sex pořád dobrej?“ - „Musíme o tom mluvit, Gavine?“ - „Ne, můžu skočit.“ Když se dozvíte, že jste vlastně celý život neplodný, a přitom vám doma cupitá párek dětí, máte zrovna náladu na všechno, jen ne vymlouvat potencionálnímu sebevrahovi skok z budovy. Jenže co když má ten „skokan“ na římse opravdu dobrý důvod…Začátek byl výborný a moc mě bavil. Dávka tajemna a nesporný thrillerový potenciál slibovaly poutavou podívanou. Ovšem postupně se z toho vyklubalo romantické drama. Z čehož jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale má očekávání byla prostě někde jinde. Navíc, z mileneckého vztahu moc jisker nesršelo, možná v podání jiné dvojky by to bylo jiné, ale chemie páru Hunnam-Tyler na mě příliš nefungovala. Ke konci snímek konečně chytne nefalšovaný thrillerový nádech a samotný závěr mě překvapil (resp. jeho půlka), škoda, že na to došlo tak pozdě. To a pár slušných dialogových partů (nejlepší byla ostrá debata o Bohu) filmu v mých očích zachránily slabší 4*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Společenské drama o nevěře a víře, které je pro církev nebezpečnější víc neý Poslední pokušení, Dogma či blboučká Šifra. Charlie Hunnam vyjádřil několika větami přesvědčení nás ateistů a Patricku Wilsonovi nezbylo než rozhazovat rukama. A to se mi líbilo, protože takhle reaguje většina věřících, když je zaženete do kouta. Rovina cizoložnická nepřišla s ničím novým, ale přijemně jí doplňoval samostatný příběh policisty v podání Terrence Howarda. Apropós herci byli kapitolou sami o sobě, protože všichni zahráli skvěle. Jediné co mi trošku vadilo, byla občasná táhlost děje. To byla ale jen drobná vada na kráse. 85% ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo pouze filozofické drama s lepším vyvrcholením, uvažoval bych i o plném počtu. V tomto případě jsem však bohužel zvažoval i 3*, každopádně na ten nicneříkající závěr se zbytečnou dávkou thrilleru, raději trochu zapomenu, protože zbytek stopáže je to poměrně chytrý film a díky dobrým dialogům bez pochyby v divákovi vyvolá spoustu otázek. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Věčné téma - nevěra a bůh. Zajímavé zpracování, které mně, ale celkem nudilo, čekala jsem víc a Liv Tyler byla divná, vypadalo to jako kdyby měla každou chvíli umřít. Její herecký výkon na mně opravdu nezapůsobil, musím se podívat i na nějaké další její novější role. Ke konci jsem byla i trochu dojata, bylo to hodně dramatické. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Největší zážitek jsem měl v prvních 10 minutách, jakmile se začal rozplétat ten děsně "zamotaný" "příběh", skoro jsem se podělal nudou. Hlavní milenecká dvojice se k sobě absolutně nehodila, nevěřil jsem jim ani tu pusu, natož milostné vzplanutí. Souboj fanatické víry a čistého ateismu byl sice zajímavý, ale názorové střety dvou protagonistů byly hrozně sterilní. Přitom potenciálu je v tomto tématu neuvěřitelně hodně. Liv a její hra na cudnou dívku, no možná před deseti lety. Minipříběh policajta naprosto zbytečný, spíše jen berlička pro primitivní scénář, který nedokázal předložit nic jiného než polotovar příběhu, který by se nedokázal udát ani na planetě Prdel. Nelogičnost v každém záběru, soused odhalí nevěru své manželky jen tím, že odhrne igelit a může čumět cizímu člověku do bytu? Samotný závěr naprosto směšný a nereálný. Vše působí nuceně a přitom jde o tak banální zápletku, o které se snad ani nevyplatí točit film. Aby 90% stopáže naplňoval k uzoufání nudný milostný trojúhelník, který kvalitou provedení odpovídá epizodce z Beverly Hills, tak to ne, díky. Ježiši ne, on měl jeden z nich vlastně zbraň ... v tom případě Merloce Place. 40% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama