Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

  • USA Flowers in the Attic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého manžela se matka vrací ke svým bohatým rodičům i se svými čtyřmi dětmi. Aby získala zpět sympatie i i jmění svého umírajícího otce, který nesouhlasil s její svatbou, ukrývá děti v podkroví a zapře před ním jejich existenci. Starší Cathy a Chris a malá dvojčata Carrie a Cory žijí v podkroví navštěvovány pouze despotickou babičkou a matkou, která se objevuje čím dál tím míň a přestává mít o děti jakýkoli zájem. Sourozenci pomalu slábnou a Cathy zjistí, že se je jejich matka a babička pokoušejí otrávit. Po smrti Coryho přísahá Cathy matce pomstu.

Film byl natočen podle knihy populární spisovatelky Virginie C. Andrewsové. Kniha Květiny v podkroví se dočkala i několika pokračování. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem si nemusel číst ani obsah a přesto jsem věděl o čem bude. Svýho času jsem totiž bejvalce pracně sháněl knížku. V té době žádnej novej dotisk knihy nebyl a tak jsem ji sehnal po delší době až na nějakým knižním bazaru. Osobně jsem jí ale nečetl. Teď už k filmu. Jde o celkem silný psychologický drama. Za zmínku určitě stojí Louise Fletcher, kterou si mnoho diváků vybaví jako sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem(1975). Řekl bych, že tady si zahrála ještě větší svini. Ratchedová level 2. Jak už jsem psal knižní předlohu jsem nečetl takže hodnotím jen to co jsem viděl. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady pozor. Pokud vás trailer navnadil na pořádnou hororovou jízdu, možná se lehce spálíte. Květiny v podkroví je hlavně psychologickou drámou, přičemž těch vyloženě hororových sekvencí je poskrovnu. Ale neznamená to, že film je výrazným zklamáním, jen mu zkrátka chybí koule. Samotný námět čtveřice árijských dětí - uvězněných v pokojíčku s výhledem přes mříže - je nadmíru lákavý a slibuje trochu víc, než jen detailní rozbor jejich postupného chátrání a psychického vyčerpání. Na druhou stranu Louise Fletcherová je svině k pohledání, některé scény mají docela sílu (viz. nepodařený útěk ze střechy domu) a režisérovi kryje záda veterán Young. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označil za převeliké zklamání. Ne snad proto, že bych se na něj nějak extra těšil, nýbrž kvůli potenciálu, který je cítit doslova z každé situace a jehož se vůbec nepodařilo využít. Flowers in the Attic mají předně vynikající pochmurnou hudbu a celkem dobré herce, kteří jsou bohužel nuceni odříkávat dosti naivní dialogy a chovat se nepříliš uvěřitelně. Zkrátka chtělo by to ve všech ohledech přitvrdit, více zapracovat na psychologii a bylo by vyhráno, téma je dostatečně silné pro velmi dobrý psychologický thriller/horor. Tohle si hlasitě volá o remake. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

" Ani všechny peníze světa nestojí za to, co jsme tu ztratili.." Tak tohle režisér Jeffrey Bloom tak dokonale zazdil, že jednomu musí být opravdu líto, jak se tu mrhalo potenciálem silného knižního předobrazu Virginie Andrews, zvlášť když měl Květiny v podkroví původně točit sám Wes Craven.. Špatný dojem ze snímku, jehož takřka každá druhá scéna volá po lepším timingu, silnějším herectví a především kvalitním dialogu, vylepšuje snad jen skvostný hutný soundtrack Chrise Younga, který tuhle šmíru táhne kupředu jako splašení koně, a rovněž to skvostné svatební finále s nevěstou "na větvi".. Ani přeletokukaččí Louise Fletcher jako šílená babička jak z gotického hororu nestrpí výhrad, ta ovšem nezklame nikdy.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Retardované melodrámo se silnou příchutí gotického hororu (tajemné venkovské sídlo, pošahaná babička) na všední dopoledne, ze kterého mohl být při troše snahy parádní horor, jen trochu přitlačit na pilu, i když i tak je to docela psycho. Taky to měl původně točit Wes Craven, který si to později vynahradil nápadně podobnými LIDMI POD SCHODY. Přesvědčivá Louise Fletcher, půvabná Kristy Swanson a velmi atmosférická Youngova hudba. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama