Reklama

Reklama

Kočky

  • Francie Les Félins (více)

Alain DelonJane Fondová – on prchá, ona číhá... Marc Borel je bezvýznamný tenisový trenér, možná gigolo, jak se komu líbí. Jeho život by mohl plynout i nadále lehce a bezstarostně, kdyby nesvedl manželku mafiánského bose Mac Keena. Podaří se mu utéct Mac Keenovým zabijákům do Evropy a doufá, že na slunné francouzské Riviéře se dobře skryje a bude žít dál svůj život, na který je zvyklý. Ale i tam ho dostihnou pistole zabijáků. Ukryje se v útulku pro bezdomovce, kam chodí krásná vdova Barbara a její sestřenice Melinda s laskavou tváří charity. Marcovi nabídnou místo řidiče. Marc ovšem netuší, že se stal součástí do detailu promyšleného plánu, v němž má on sehrát tragickou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film od rezisera Rene Clementa s Delonom /Sicilsky Klan, 3 mzi na zabiti, dva muzi ve meste/ v hlavnej ulohe. Hlavne ze je to zasmodrchane, su tu naznaky a udalosti ktore dejovu liniu neustale zamotavaju. Vyborne herecke vykony a genialna Jane Fonda - preto dam film u vysoke hodnoteniue . 76 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

René Clément ma opäť raz presvedčil, že ani so špičkovými hercami nedokáže nakrútiť mimoriadny film. Mala to byť krimi-dráma-thriller a bola to nuda popretkávaná neprirodzenými dialógmi, neúspešnými pokusmi o nejaké zápletky a dramatické situácie, z ktorých diváka vyslobodil  "akože" neočakávaný záver, ale ani ten nedal zabudnúť na to, čo bolo pred ním. Aj Alain Delon má niekoľko menej úspešných filmov a tento sa radí k nim. Ani sa nečudujem, že som o ňom doteraz nepočul. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jacob Erftemeijer je nejlepší dabér AD mezi současnými herci! Tím nesnižuji výkon mých hrdinů Ladislava Lakomého a Pavla Trávníčka, ale to co dokázali v ČT v současném dabingu, to nemá obdoby! Ostatní tolik nevynikají, mix zvuku je na dnešní poměry střízlivě mile pohodový a nevýrazný (jaká to změna proti všem těm studiím pro MGM, které jediné co dovedly, bylo potlačit ruch původní stopy, a přebít to plkáním levných hlasů. Kočky začínají akčně, nejlepší pasáž je pak kdy Mark přijde šoférovat, a překombinovaný konec to trochu kazí. Jane Fonda totál sexy kus. A ještě jednou: vynikající výkon dabéra Jacoba Erftemeijera! ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Další Clément se vším všudy, co ke skvělému filmu patří. Už v úvodních titulcích, které jdou krásně do rytmu, mi padla do ucha hudba. Počáteční efektní útěk připravoval diváka na předvídatelnou kriminálku, ale nic není, jak se zdá a snímek se hrou na králíka a kočku, kočku a králíka, králíka a kočku, kočku a králíka... posouvá v duchu psychologického dramatu k nečekanému a silnému konci vygradovanému vynikajícím Schifrinovým doprovodem. Velice překvapivý a naléhavý film, dokonale propracovaný a skvěle natočený. Šílenství a posedlost. Drsně rozrušující dílko. Alain Delon je výstižný a strhující a navíc mu to sekne. Jane Fonda je úžasná a krásně zvrácená a také jí to sekne. Napětí od začátku do konce. Bez mrknutí oka a jediného zaváhání dávám pět hvězdiček. "Opravdu tím musíme projít? Nemohli bychom to udělat jiným způsobem? Najít jinou cestu? Je těžké jíst králíka, kterého jste před tím ochočil." ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kočky jsou od začátku zajímavým příběhem muže, který prchá před zabijáky. Skrývá se nejprve v útulku pro bezdomovce, posléze se dostává ke dvěma sestrám. Jak zajímavý začátek film má, tak postupně usíná a přepíná se do polohy gradovaného napětí. Pomalu stoupá. Až nakonec graduje. Jenže sestry mezi sebou též nemají vše vyřešeno. Alain Delon je tradičně výborné, a to ačkoli mu zde nebylo ani třicet. Tady se mi ale Jane Fonda zase tolik nepozdávala. Navíc film ztrácí po úvodu své tempo a vše je podřízeno překvapivému finále. Právě podivný konec je asi to nejzajímavější společně s úvodem na snímku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Delon neskrýval nadšení, že natáčí s Jane Fondovou a její další americkou kolegyní. Charakterizoval je takto: "Jane je kouzelně divoká a Lola dokonale civilizovaná." (theSaint)
  • Auto, kterým Marc (Alain Delon) jako řidič jezdí, je Rolls Royce Silver Wraith Perspex Top Saloon. (Hombre8)

Reklama

Reklama