Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto maximálně pochopitelné zkratkové podání vesmíru jednoho z nejznámějších teoretických fyziků současnosti. Stephen Hawking o sobě na začátku každého ze tří dílů říká, že je taky ,,tak trochu" snílek. Mám však takový dojem, že u něho snění přesáhlo docela výrazně ,,tak trochu". Přesto je to jeho povídání, když už nic, tak velmi velmi zajímavé. Samotný dokument je zpracován rovněž pěkně. S hvězdičkou však musím jít určitě dolů, neboť dokument je založen z větší části na spekulacích a snění než na vědeckých podkladech, což pro někoho může sice být zajímavým zpestřením, ale na mě to působí spíše úsměvně. 4* ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Aliens - 75% - Jsem až překvapen, že pan Hawking se takto poddal sci-fi fantazijím. Time travel - 70% - Vcelku nic nového, ale to se dalo čekat. The Story of Everything - 95% - naprosto komplexní průvodce po historii a budoucností Vesmíru, směle navazující na klasiky jako je Cosmos. Celkově 85% - pět bodiku přidávám za úchvatný hudební doprovod. ()

Reklama

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o některých záležitostech týkajících se Vesmíru. Vůbec bych mu nevyčítal malou informační hodnotu (kdo o to má zájem, může si nastudovat kvanta populárně naučných i odborných publikací, tak jako to dělám já), protože si myslím, že toho bylo řečeno tak akorát i pro pochopení relativními laiky a celé je to pojaté spíše jako uvažování a přemýšlení v rámci toho, co už víme... V prvním díle si Hawking pravda zaspekuloval trochu více, ale proč nepopustit uzdu fantaziím, kór když se jedná o něco tak přitažlivého, jako jsou mimozemské formy života. Druhý díl se věnuje otázce, zda je možné cestování v čase; a konečně třetí díl nám předkládá ucelený pohled na historii Vesmíru... Tato minisérie má stoupající kvalitu, třetí díl je opravdu jedinečný. (Škoda že nevznikl ještě další díl věnovaný třeba M-teorii). Ergo závěrem - dobrá grafika, příjemný komentář, samotná přítomnost Hawkinga, vynikající hudební podbarvení a nejzajímavější téma, jaké existuje...prostě dokument jak má být. A věřím, že z některých jeho diváků mladšího věku se, třeba i díky němu, stanou astrofyzici... ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Vsetko co ste kedy chceli vediet o vesmire, len to nikto nevedel jednoducho vysvetlit. Idealny exkurz (v rozumnej dlzke) do vesmiru pre laikov. Ako uz pisali aj ostatny the story of everything je najlepsi diel, nasleduje time travel a aliens relativne najslabsi. Ked to porovnam s podobne ladenymi serialmi The Universe (2007) a Cosmos (1980), z ktorych som videl par casti, tak toto je ovela lepsie spracovane. 9/10 ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama