Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Hello. My name is Stephen Hawking. Physicist, cosmologist and something of a dreamer. Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free..." - Hawking se zde skutečně ukazuje jednak jako špičkový vědec a mistr ve svém oboru a jednak také jako tak trochu snílek, který si rád domýšlí různé možné teorie a scénáře do budoucna, přičemž ale všechny ty na první pohled sci-fi vize vzápětí elegantně objasňuje pomocí vědeckých poznatků, ale zároveň tak, aby jim snadno porozuměl i laik.. ve výsledku moc zajímavá a velice poučná podívaná.. a každopádně obrovské uznání pro Stephena Hawkinga ! ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Podle mě ještě lepší než Hawkingova kniha Stručná historie času. I když se třetí část dokumentu od knihy nikterak neliší(avšak pár kapitol je zde vynecháno), vizuální vjem nám pomáhá pochopení daleko víc než vlastní fantazie při čtení knihy. První dva díly nás zavádějí do Hawkingovy fantazie jak by to mohlo být s cestováním časem nebo navázáním kontaktu s mimozemskými civilizacemi nebo jenom jejich životem někde daleko ve vesmíru. Poslední díl je ze všech nejlepší,protože není založen na domněnkách ale popisuje nám jak vesmír vznikl, co a jak se stalo od jeho vzniku až doposud a nabízí nám dvě teorie o konci vesmíru resp.života. Výborné vizuální efekty a do toho sám S.Hawking!! Pro mě jasných 10/10!! ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste chtěli vědět o vesmíru, ale báli jste se zeptat v kostce. Perfektní shrnutí základních informacích, které o vesmíru známe a nejenom to. Také fantastické zamyšelní nad několika otázkami týkající se naší budoucnosti ale i přítomnosti v kosmu - otázka mimozemštanů, otázka cestování časem, nové technologie, které ještě neexistují. A to vše racionálně. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama