Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu jsou v zásadě dost otravnou záležitostí (srov. Invaze barbarů). Ačkoliv na něj musím myslet a mám z něj dojem, že se mi autor snažil cosi říct, nemám tuchy co. Být šťastným není samozřejmé a možná je to dědičné (láska hory přenáší)? V posledku stejně nicneříkající jako otázka na nejlepší životní vzpomínku. Nepříjemně jemně nepříjemný film. PS pro odlehceni: mam za to, ze si uzivatel Iguaner koupil cervenou corsu 1.4 ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Skupinová drobnokresba v prostředí uvadajícího života plného šedin a strachu ze samoty a opuštění. Zatímco Broadbent a Sheen představují dvojici, kterou bychom chtěli na prahu smrti být, ve svém okolí mají přátele a příbuzné, kteří se horkotěžko vypořádávají s tím, že už je nikdo nechce, že jsou oškliví, uvadající a duševně nevyrovnaní. Je mrazivé sledovat, když Leigh buduje scény, které jsou smutné, ale dokáží rozemsát. Počáteční sentiment bez sladkobolu a se syrovou agónií nahrazují silně dramatické situace a je potěšující, že se Leigh neuchyluje k nějaké provařené radě do života, že není velkohubý ve svém snažení a že cit pro herce proměňuje v malý filmový poklad. Připomnělo mi to Všude dobře, proč být doma. ()

Reklama

buchli 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdepresivnějších filmů poslední doby. Mike Leigh se opět snaží podat život takový, jaký je (nejspíš... možná... podle něj), a docela se mu to i daří... Taky vám přijde, že ústřední šťastný pár prostě jen využívá své méně šťastné "přátele" k tomu, aby se ujistili, že jsou opravdu šťastnější a úspěšnější a lepší, než všichni ostatní? Opravdu doufám, že život takový není... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Rodinný a veľmi komorný film, ktorý má svoje osobité kúzlo. Čaro spočíva vo všednosti, postavách, dialógoch a tradičných hodnotách jedného staršieho manželského páru. Miestami sa film môže zdať menej dynamický a pútavý, hlavne ak scénu opustí jedna energická postava, ktorej nálada a charizma trochu rozvibruje pokojné tempo a ladenie príbehu. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film plný nepříjemných lidí, ztracených v bezobsažných životech a stáří. I manželský pár, na první pohled veselý a vůbec pozitivní v kontrastu se všemi jejich známými, se v interakcích s nimi ukazuje v horším světle. Ústřední postavě zoufalé kolegyně se ovšem nikdo nevyrovná, jakkoli jsou její útrapy pochopitelné. Je to všechno tak nepříjemné, že se mi ani nechce hodnotit tak vysoko, ale tak silný film si to zaslouží. Ovšem zas takový nějakou dobu vidět nemusím… ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama