Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Ká$aM.D 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně emotivní snímek, který ke konci přinutí člověka se od srdce usmát. Vím, že v životě je to leckdy horší, ale tento krátký film dává naději řadám takto postižených lidí a ukazuje jim, že člověk se nemá vzdávat a měl by mít chuť do života a ta odhodlanost by měla být o to větší, čím na ně byla příroda krutější. Filmy tohoto typu mám rád a vždy mě donutí se hluboce zamyslet. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím větší útrapy, tím velkolepější vítězství." Cesta bezkončetinového Willa z výstavního regálu k vlastnímu cirkusovému číslu je sice víc dojemná než zábavná, ale mně se to líbilo. Patrně proto, že Nick Vujicic je bezkonkurenční optimista a i já díky němu vím, že dokážu, cokoli budu chtít. Tedy dokážu to, když nebudu líný, budu víc makat, budu kvalitněji jíst, ale ta šance tu je. ()

TheTrox 

všechny recenze uživatele

Aby se mi takto líbil krátkometrážní film to se ještě nestalo. Cirkus celkově nemám moc rád, ale po zhlédnutí tak exceletního snímku, kdy jsem úplně hltal to krásné prostředí, prostředí plné příběhů lidí, které jsou tam skvěle zachyceny. Nick Vujicic zahrál přímo skvěle, je až neuvěřitelný jak může takový člověk jako on milovat život a radovat se z něj každý den, i přes to, jak vážné zdravotní postižení má. Když to shrnu, tak níž jak za 5* dát nemůžu! Celkové hodnocení: 90% ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film so silnou myšlienkou. Dej okolo postavy Willa, ktorú hrá Nick Vujcic, mi príde skutočne inšpiratívny. Dokáže povedať niečo divákovi, tak, že sa podvedome začne nad tým zamýšľať a hľadať podobnosti medzi jednotlivými postavami a sebou. Aspoň ja to tak vnímam. Tvorcovia zvolili veľmi pekné farby a celkový “look” cirkusového prostredia je super. Hudba je tiež nádherná. Cirkus Motýľ je skutočne vydarený filozofický film, ktorý vie dosť toho povedať. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama