Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Z "umělecké" stránky je ten film klasická americká slaďárna, podbarvená sentimentální hudbou jak ze svatby v tisícím díle jihomerické telenovely. I když narozdíl od telenovely nějaké to poučení skrývá, např. že je v jejich vlastním zájmu nepomáhat postiženým - oni dokážou vše sami. Jaksi z "lidské" stránky mě přístup toho hlavního herce ke svému osudu nechává chladným - stejně hodnotnou variantou mi přijde sebevražda, o kterou bych se nejspíš na jeho místě snažil já. ()

Reklama

zucchini 

všechny recenze uživatele

Prvních pár filmu mě docela zaujalo - zajímavá atmosféra americké sideshow - pouťové atrakce ukazující znetvořená lidská těla. Pak to ale pro mě jaksi ztratilo věrohodnost, když se Will zničehonic naučil sám od sebe plavat. A to závěrečné artistické číslo mi připadlo snad ještě morbidnější než to původní vystavování tělesného defektu. A vůbec mi to připadlo celé takové jakési podivné... ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film so silnou myšlienkou. Dej okolo postavy Willa, ktorú hrá Nick Vujcic, mi príde skutočne inšpiratívny. Dokáže povedať niečo divákovi, tak, že sa podvedome začne nad tým zamýšľať a hľadať podobnosti medzi jednotlivými postavami a sebou. Aspoň ja to tak vnímam. Tvorcovia zvolili veľmi pekné farby a celkový “look” cirkusového prostredia je super. Hudba je tiež nádherná. Cirkus Motýľ je skutočne vydarený filozofický film, ktorý vie dosť toho povedať. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama