Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsie filmy natocil Cenovic Dzudyna do svojej 50 -ky, jak tak pozeram, po 50 -ke sa uz len trapi. Cen samotny je megafanda Spielberga, a zase sa to nesie v duchu dobrodruznych vyparv a hlada stam nejake hlavy ci co to bolo - este ako jo, Bozska RElikvie bola super film, aj dvojku som nadhodnotil. Toto je ale trapenie sa, Cen starne, pomaly ale isto uz nenatoci ani film na sposob Kantonskeho Kmotra, zacinam si byt tym isty : 40 % ()

predators 

všechny recenze uživatele

S velkým zármutkem musím říct, že se jedná o jeden z nejhorších Jackieho filmových počinů, né-li nejhorší! Nevím, jestli to byl záměr, ale celý Zodiac působí neprofesionálně, počínaje hereckými výkony, logikou, příběhem a akčními sekvencemi konče. Myslím, že podobnému ražení kung-fu filmů odzvonila hrana! v tomto případě se raději stokrát podívám na Yip Mana! 15% ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Úsměvně hloupé a naškodu pouze krapet praštěné loučení s kaskadérskou kariérou gumového Jackiho Chana. Skvělých nápadů je tu přehršel, a to jak ve formě lokací, tak bojové choreografie. Škoda jen, že se ve filmu moc mluví a i přes brutální prostříhání zůstává stopáž příliš dlouhá. Člověk se ve filmu nemá možnost nudit, ale ani orientovat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš cennou starožitnost? Já to zařídím......... Psí honička v bludišti okolo 27 minuty je velmi povedená a jak je později vidět byla pro Chana i lehce nebezpečná. Je to mistr ve vytváření podivných situací. Což je v tomto příběhu opět potvrzeno. CITÁT - Mluvíš Čínsky na Francouzského psa!!!.......... Tedy, jako komedie mi to moc nesedlo, některé rádoby vtipné situace a dialogy nejsou prostě vtipné. Ale to ostatní je supr. Dobrá akce, povedená zápletka, slušná hudba a kvalitní zvuk, obsahově to trochu pokulhává, ale když se chcete akčně bavit, je tu spousta materiálu a nápadů. CITÁT - Můj pradědeček!!!.......Finální vzdušný souboj je sice slabota, ale je to rozumné zakončení filmu. CITÁT - Naučíme draka létat........ Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. V závěrečných titulcích jsou opět zaznamenány riskantní nebo nepovedené scény. I ta v bludišti. Jako bonus je tu ještě malý komentář tvůrce Jackiho Chana. Tak za 80%. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie dokazuje, že je stále ve formě, a to hlavně ve fyzické, protože, ruku na srdce, kdybych ho neměl tak rád, tak je hodnocení o hvězdičku nižší, a to hlavně kvůli slabší první polovině, která odpovídá poslední dekádě Jackieho filmů. Naštěstí se film rozjede a věřím, že při druhém shlédnutí si už mé 4 * plně vyslouží. Druhá půlka už je takřka bezchybná a scénář vlastně přesně opisuje dějový oblouk první Božské relikvie. Aspoň se Jackie snaží být nápaditý, originální a odpovídající době vzniku filmu a to především při bojových scénách. (souboj během volného pádu..tak typický pro filmy poslední doby, technické vychytávky nového století....3d kopírka, oblek apod.). Škoda, že muzika není víc chytlavá, jako byla v jedničce. Ale co...Ať Asijský Jestřáb znovu vzlétne!!! ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • V rozhovoru s BBC Jackie Chan přiznal, že se chtěl tímto filmem rozloučit s kariérou akčního herce a rád tak šel ve stopách svých vzorů Roberta De Nira a Clinta Eastwooda a "ukázal, že umí hrát." (gogos)
  • V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)
  • Jackie Chan považuje tento film za jeden z nejdůležitějších v jeho kariéře. Pracoval na něm 7 let. Napsal scénář, režíroval jej, ztvárnil hlavní roli a navíc koordinoval akční scény. (gogos)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama