Reklama

Reklama

Assassin

  • Tchaj-wan Ci ke nie yin niang (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Filmová báseň jednoho z největších filmařů současnosti zasazená do Číny 9. století je vizuálně omračujícím vyprávěním s prvky žánru wuxia (čínského ekvivalentu středověkého rytířského eposu s prvky fantasy). Jeho hrdinkou je profesionální vražedkyně Nie Yinniang, která poté, co selže ve svém úkolu, dostává od své paní rozkaz vrátit se do svého rodného kraje a zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena - svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (78)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dekoratívne, nie meditatívne. Utravážne, až srandovne hypervážne Úsmevy sa stratili kdesi v krásnej prírode. Zabijakom vychutnania si plnohodnotného zážitku nie je choreograficky dokonalá akcia. Zabijakom plnosti filmového umenia je v tomto prípade urputná snaha o dokonalosť kompozície obrazu, náznakovosť a extrémna precíznosť každého detailu. V tom sa stráca všetko ostatné. To, čo robí film filmom. Uchopiteľný príbeh, stotožnenie sa s konaním a motiváciami postáv, nie povievanie záclon a hmlisté meditovanie taoistických fráz. Múzeá a galérie vyskladané šikovným kurátorom do dokonalého zladenia priestoru so zobrazovanými dielami milujem, no snahu v tomto štýle urobiť film až tak nemusím. Navyše, snaha o filozoficko-premýšľavý presah sa o formálne dokonalý výsledok obtrela len vlažne. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Znáte takové to otřepané klišé o tom, jak film úžasně vypadá a každý jeho záběr byste si jako obraz pověsili na stěnu - málokde to je tak pravda jako u Assassina. Jak napsal Marigold, tohle je malířské umění. Vypiplané do detailu, s uchvacujícími barvami i kompozicí. Ale, tím pro mne pozitiva končí. Film jsem dokoukával na několikrát: v ději i postavách se ztrácím a potřeboval bych tabuli s barevnými nitkami, jak známe ze špionážních filmů. Tempo je velmi pomalé, což sice pomůže vychutnávání vizuálu, ale k obrazovce to nepřibije. 50 % ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Mená, činy, motívy sa nejakým prazvláštnym spôsobom splietali do seba a úprimne povedané doteraz som nepochopil výskyt niektorých postáv a význam niektorých scén. Vizuál bol ale krásny. Množstvo statických záberov na nádhernú krajinu, kde postavy a dej boli iba krovie. Oceňujem ešte bojovú choreografiu hlavnej hrdinky. Keď chcela zabiť zabila jedným pohybom, keď sa iba bránila, dokázala to holými rukami. Ale na komplexný zážitok bolo tých pozitív málo. Nadšeným ohlasom z Cannes a nominácii na BAFTA nerozumiem. 50% FCH052016/3 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdová nuda nudoucí. Mám rád filmy, které umí strhnout scénářem založeném na dialozích nebo naopak bez zbytečných slov svým vizuálem, ale tady se to nepovedlo absolutně v ničím. Na tomto filmu není nic, moře prázdných slov, který mají mít rádoby hloubku a těch pár soubojů? Na ty si člověk druhý den nevzpomene......2/10 ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

I když spousta lidí může namítat, že Assassin je nádherná meditace, báseň, obraz a kdoví jaké žvásty ještě, tak v mých očích je to spíš takové prázdné pseudoumění. Zdlouhavá scéna na sedícího člověka, další zdlouhavá scéna s detailem na obličej a další zdlouhavá scéna na tohle a na támhleto. Až už mi příjde, že stačí záběr vhodný na pět sekund natáhnout na minutu a všichni žasnou, jakou to má hloubku a filosofický přesah. Ač se to samozřejmě nevztahuje na všechny podobné filmy a někde to své opodstatnění má, tak zde o tom pochybuju, respektive mě o tom tvůrci nepřesvědčili. Každopádně nemůž říct, že bych se vyloženě nudil. Film to není příliš dlouhý, akční scény jsou výborné a když příjde na scénu nádherná Qi Shu se svými pomalými a jistými pohyby a krásným kostýmem, tak film nabírá takovou záhadnou a napínavou atmosféru, která mě vážně bavila. ()

Galerie (84)

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama