Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nenápadný dramec a jedno z dalších překvapení, která mě zastihla začátkem roku. Stoprocentně koncentrovaný Road movie na téma malá holka proti škaredému zlému světu, v postavách a scénáři dost připomínající Tarantinův rukopis. To je začátkem a koncem Hyku, který stojí jen a jen na hercích (jak jen je to možné v americkém filmu z léta páně 2011?), kteří dávají scénám náboj a cit (hlavně Chloë a Eddie). Nepůsobí to ani trochu normálně, ale kdo po tom bytostně touží (a že se tu pár lidí najde), v naší produkci se mu dostane „sráčů jako vy“. Ačkoliv i takový erudovaný génius jako já povětšinou nevěděl, o čem že to vlastně je, nijak jsem se nebránil hereckému umění Chloë, Eddieho a dalších, protože i přes všechny chybějící skládací roboty a homoseksuální upíry mi tu ani trochu suchý Martini naservíroval hutnou procítěnou podívanou, která je chytře vymyšlená a chytlavě natočená. ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

S nezávislými road movie z amerického zapadákova se v poslední době roztrhl pytel, ostatně i Eddie Redmayne má už jednu roli vesnického balíka za sebou. Leitmotivem takových filmů většinou bývá větší či menší počet ztracených existencí, které na svých cestách po Montaně, Oklahomě nebo Nevadě potkají větší či menší počet vrahů, feťáků a pedofilů. Kdo nevěří, nechť se podívá na Hick (ne, to není žádný spoiler). A protože já věděla, do čehu jdu, tak na příběh si stěžovat nemůžu. K čemu ale výhrady mám, je forma, která teda nad obsahem nezvítězila ani náhodou. Fajn, jedna věc je rafinovanost, kdy si scénář hraje na tajuplnost, aby divákovi neřekl všechno na plnou pusu. Ta druhá je fakt, že Hick působí tak nějak rozlítaně, nadhodí jedno téma a uteče, aniž by něco dotáhl do konce. Druhou věcí jsou herecké výkony: začněme pozitivně: přes nesouhlasný komentáře jsem všema deseti pro Eddieho Redmayna, kterému vyšinutost vyloženě sluší a se svým jmenovcem si opravdu pohrál. Zato Blake Lively až na pár světlých momentů přehrává i tam, kde je přehrávání její úkol. Ovšem zlatým hřebem je přemoudřelá rádoby dospělá třináctka, co mluví jako dramatická pětatřicítka, to fakt není postava, na kterou by byl požitek koukat se hodinu a půl. Chudák Chloë Moretz, tohle si snad ani nezasloužila. FINÁLNÍ REJPNUTÍ OBSAHUJÍCÍ SPOILER: Co všechno tak trochu zazdilo byl už pak jedině ten závěr aka Alec Baldwin saves the day (again). Za psychopata Eddieho a pár světlých momentů je to průměr. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na začátku jsem na film koukala docela s odporem a jediné co mě napadlo bylo: Proboha kde je ta Blake Lively? Nemám ráda herečku Juliette Lewis a taky mi na začátku dosti lezla na nervy hlavní herečka Chloë Grace Moretz. Ale co bych pro své oblíbené herecké tváře(B.Lively) neudělala? A tak jsem dále přihlížela utlačovanému a osamocenému děcku co si chtělo někdy připadat výjimečně a tak se i v tak docela nízkém věku chytlo příležitosti, kterou považovalo za nejlepší...Neuvěřitelný závěr a hodně dobrá zápletka mě donutila změnit názor z asi maximálně dvou a půl hvězdiček na 4, protože to se jen tak nevidí abych u filmu koukala jako šílenec. Hodně se mi líbila role Blake, to jak kreslila Luli a vedlejší role Roryho Culkina. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vybalím to hned na začátku: "Miluji Chloë Grace Moretz!". Její herecký výkon je vzhledem k jejímu věku excelentní a pokud by to bylo možné, kupuji její akcie po stovkách, protože z té holčiny se stane časem STAR neskutečných rozměrů! Snímek Hick stojí z větší části právě na ní, ale určitě se nejedná jen o nějakou hereckou exhibici bez pointy, jak naznačují zdejší komentáře, jejichž autoři zřejmě svým intelektem nepřesahují permanentně opilý páreček "bílého smetí" mající za rodiče hlavní hrdinka. Snímek velmi zdařile kombinuje klasickou road movie a vidlácké drama plné různě pokroucených existencí (žánr KOMEDIE v popisku je vážně přešlap!). V rámci indie žánru se sice nejedná o nic objevného, ale prostě a jednoduše o starý známý recept, který na fanoušky žánru pořád skvěle funguje a Chloë je jen třešinka na dortu. 3+ a mít to tak 65%, klidně u těch tří i zůstanu. Aktuálně mi to ovšem přijde strašně podhodnocené, takže nakonec ušmudlané 4*. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech hrozně zvláštní film, ale nějakým neznámým způsobem mě dokázal udržet u obrazovky. Hodně tajemný a do poslední chvíle neznámý, nesrozumitelný děj. Celou dobu si tak nějak říkáte o co tam jde a co se tu vlastně děje? Každopádně tuhle neobvyklou road movie jsem si užil a to především díky ÚŽASNÉ Chloë Grace Moretz, která mi potvrdila, že to je nesmírně talentovaná herečka s hodně slibně se rozvíjející kariérou a stoupla na mém žebříčku oblíbených hereček o nemálo příček nahoru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v amerických státech Nevada a Severní Karolina. (Cheeker)
  • Film je natočen podle stejnojmenné novely, kterou napsala Andrea Portes, jež stojí také za scénářem k filmu. (Claude Speed)

Reklama

Reklama