Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na koníčka rajtuje, dívka láskychtivá, kovboj hvězdy slibuje, tragické to bývá." Varování mladým dívkám! Hranice mezi hvězdnou fantazií a bájnou lhavostí, spalující křehké duše na popel, je tenčí než chlup z běloušovy oháňky. Aneb když si pro panenku nesedící v koutě přijede vybledlý princ na ukradeném bílém koni, voní to sice romantikou, ale taky smrdí rodinným průserem. Taktéž ekologickým (symbolická projížďka na koni pustou silnicí - vyasfaltovanou prázdnotou periferie velkoměsta) a kriminálním, zejména po příjezdu motorizované ruky zákona. Zde mi už jen scházelo hromové zvolání šerifa ke kdysi potenciálnímu zeťákovi: "Vylez, pse Harlane, kovboji okolťákovaný, dcerostřelný a přestaň mi blbnout i kluka, ty dobytku bájná! Já ti hukážu Divoký západ!" Bylo to podivné a imho zbytečné, to šátrání po řadicí páce na běloušově hřbetě a tahání hřívy na volantu, při odbočce z hlavní (prolhané, leč romantické) ulice do zaplivaných uliček akčního krimithrilleru. Jen tři zlomené podkovy cinkají. Rozprašte Harlanův popel a zapomeňte. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Edward Norton má už pěkně naducanou filmografii, ve které dokázal ztvárnit hodně zajímavou škálu často i více než mírně psychycky narušených postav. Vydechl jsem nadšením, když jsem zjistil že i v tomhle filmu jistý Harlan není tak úplně normální. Od toho okamžiku jsem dychtil po co největším prostoru pro Edího. Vynikající scéna, namířená hlaveň bouchačky přímo doprostřed čela od Davida Morse, který se již neovládl. Nemám problém si přiznat, že mě Cizinec bavil hlavně kvůli jednomu herci a že bych bez něj film poměrně solidně odpálil 50%. Takhle se mé hodnocení zvedá minimálně o dvacku. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hlavnímu hrdinovi nerozumím. 1) Kvůli šaramantnímu 36letému Edwardu Nortonovi (kovboj Harlan) ze začátku filmu bych v pohodě opustil Los Angeles i Prahu. 2) Po hodině mu však přestávám rozumět. Naštěstí tu je moudrý strýček gudaulin, který vystihl, co si o filmu myslím tak, že mi netřeba nic dodávat. 3) 36letý americký písničkář a herec Peter Salett dodal atmosférickou hudbu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. Na prvý pohľad konvenčne odvíjajúca sa dráma o čudnom outsiderovi, ktorý na periférii veľkomesta môže vniesť iskru do života ďalších otusiderov sa v polovici stáča nečakaným smerom, za ktorým však znova nasleduje predpovedetaľná trajektória, len na inej koľaji. Nesklame tradične výborný Ed Norton a niektoré výrazne atmosferické sekvencie, umocnené pohodovou country muzičkou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V prvních okamžicích sledování tohoto filmu jsem byla doslova oslepena krásou Evan Rachel Wood a chvíli trvalo, než si mé oči na její andělský, mimořádný půvab přivykly. Již od začátku se vše hezky vyvíjí, Edward Norton v slušivém kovbojském klobouku, s galantním chováním a jako romantický chlapík, tedy v postavě, v jaké jsem ho viděla prvně. Pohled na něj, jeho opálené tělo, v bílém tílku, džínách, kovbojských botách a kolty za pasem byl perfektní. Jenže postupem času vám přijde, že se chová poněkud podivně a začnete hloubat nad tím, co jeho na první pohled dokonalá postava skrývá a jakého rozuzlení se vám dočká. Honila se mi myslí spousta myšlenek (převážně duševního původu), jak by se dalo jeho chování vysvětlit. Avšak konečné vyjasnění bylo, myslím, oproti tomu docela jednoduché, banální a pro mě ani zdaleka neobjasnilo spoustu jeho charakterových prvků a činů, o nichž jsem si myslela, že jejich podstata je mnohem hlubší. První polovina filmu je romantika největší, ta druhá část je věnována převážně Edu Nortonovi a přeměně jeho povahy. Přeměně, která vlastně není vůbec tak velká, jak jste doufali. Jen ten konec jsem čekala výraznější. Nicméně Ed spolu s Evan a Davidem Morsem vytvořili skvělé herecké seskupení. V případě jiných herců bych nejspíš hodnotila méně. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací pro napsání filmového scénáře bylo pro režiséra Davida Jacobsona jeho vlastní dětství, které strávil v San Fernando Valley (Van Nuys). (HarrietBosse)
  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama