Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žer sklo, hajzle! Tak to bychom měli první setkání se zrcadlem. Většina nepochvalných komentářů mě připravila na to, abych nic moc nečekal. A vyplatilo se. Svět zrcadel je tajemný sám o sobě a mnohokráte jej využily knihy i filmy. Někdo v nich vidí i jiné věci, někdo ani sám sebe ( upír). Vražd není mnoho, ale jsou příjemně brutální, byť fanoušci Saw a jiných zvrhlostí možná ohrnou nos. Napětí vytváří především hudba ( Frederik Wiedmann), která je patřičně temná a strašidelná, i když už v jiných filmech slyšená. Necháte-li se do filmu vtáhnout, pak vám to nejen nevadí, ale jste rádi, že tak temně vrní. Často si kladu otázku, co vlastně od takovýchto filmů diváci očekávají. Jaký bombastický zážitek překypující originálními nápady a filosofickými myšlenkami? Vždyť cílem horrorového béčka je především pobavit. Filmová kamera, zrcadlový svět, zločin a trest, ...co více si přát? Jen snad ta dvojka za názvem je zbytečná, neboť s jedničkou kromě zrcadel nemá společného vůbec nic. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Méconnaissance - Nikdo neuvidí v zrcadle nic, co není součástí jeho samého ani věci, které si myslí, že vidí...... Jenna ( Christy Romano ) je kočka a je jí škoda, ztratil bych pro ni i hlavu. Ale ve filmu je i víc pěkných žen. Mám rád tento druh hororů, umírají zde totiž ti, co si to zaslouží. Bohužel, aby to mělo nějaký počátek, musí umřít i minimálně jedna kladná postava - a příběh může začít. V tomto snímku se mstí postava kterou hraje Stephanie Honoré Sanchez ( Eleonora ) a to docela krvavě, ale ne zas tak násilně. Pěkný horůrek, který jde ve stopách ( zrcadlech ) svého předchůdce. Má to i docela povedený konec. Došlo to tak daleko, že když se podívám do zrcadla, tak už si nejsem jistý, co je vlastně skutečnost. Ve filmu si zahrála i Emmanuelle Vaugrér a to postavu Elizabeth. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zrcadla 2 se ani vzdáleně nerovnají kvalitě prvního dílu. Napětí a tajemnost se totiž vytrácí hned, jak divák zjistí, že se nejedná o čisté zlo a v tu chvíli se tento horor spíše mění na detektivku. Pár zajímavých momentů v podobě smrti ve sprše tu však je shlédnutí tohoto filmu určitě není zbytečnost. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Už první díl nebyl kdovíjaký zázrak, v porovnání se jeho video-pokračováním si ho přeci jen už vážím o poznání více. Alexandre Aja měl oporu v kvalitních hercích, formální stránku zvládl více než dobře, gore výjevy byly zatraceně šťavnaté a v rámci žánru se jednalo o jasný nadprůměr. Mirrors 2 mají akorát tak nevýrazného Nicka Stahla, který sice v třetím Terminátorovi obstojně zahrál jako John Connor, zde se ale díky chatrnému (a patřičně provařenému scénáři) zmůže maximálně tak na pár vyděšených výrazů. Režisér Victor García vůbec neumí pracovat s napětím, film není vůbec strašidelný, a tak je veškerá působivost podívané stavěná na samoúčelné brutalitě. Řezání achilovek se mnou docela pohnulo, mord v koupelně taky není špatný (ubohá Amy Smart ve vaně v prvním díle však zůstává nepřekonaná...), ale hned první útok vraždících zrcadel mě díky stoické režii a otřesnému herectví dokonale pobavil a jen těžko jsem se bránil smíchu...v případě starší tvorby Petera Jacksona by se jednalo o pochvalu, u tohoto striktně vážného hororu to je však velký průser. Přímo amatérsky působily některé hrdinovy vize, mezi nimiž kraluje trikově naprosto nezvládnutý obraz dívky trhající si vlastní hlavu. Nebudu k filmu shovívavý jen proto, že je určen přímo pro video-distribuci, je to prostě nehorázná a žánrově nefunkční nuda s několika vyloženě trapnými momenty. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zrcadla 1 sa mi páčili a tak som sa rozhodol pozrieť aj 2.No a musím povedať že príjemné prekvapenie.Samozrejme je to o dosť horšie než 1 ale nieje to žiaden prepadák.Hlavný herec dosť nesympatický neviem či mal zámerne vyzerať ako feťák ale ak áno tak sa im to podarilo.Lakačky no skoro žiadne možno 1. Takže ak vôbec do 3 by som sa vôbec nehrnul a nechal to už takto.3* a 50% jednohubka ku ktorej sa už nevrátim. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)
  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)

Reklama

Reklama