Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už na mě bylo prostě moc přeplácané. Jako kdyby tvůrci nevěděli, jak moc víc to ještě zamotat, aby to byl skutečně překvapivé. Už jen čekám, že bude další sezóna a tam budou další superzáporáci a ty díly budou ještě divnější, aby to pak na konci ještě více dávalo smysl. Pořád mám ten seriál rád, ale možná je třeba skončit. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda se tváří jako možné rozloučení s touto sérií, ovšem nechává si i otevřené dveře pro případnou navazující sérii. Nicméně vše, co na tomto seriálu mám tak rád, je zde přítomno. Ovšem v množství, které už doslova popírá logiku. Neboť konkrétní rozhodnutí postav je zde učiněno za předpokladu, že dotyční udělají přesně to co se od nich v daný čas chce. Kdyby kdokoli se rozhodl k cíli zvolit trochu odlišnou cestu, celek by vypadal docela jinak. Herecky i technicky nicméně skvěle zpracováno a nebýt těch logických kiksů, bylo by to za plný počet. Takto pět procent ubírám. 80% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je poněkud zarážející, že epizoda pro kterou se připravovala půda od závěru druhé řady, by naprosto (ale skutečně naprosto) shodně fungovala jako epizoda Doctora Who. A zarážející je to o to více, že zdejší "Saw syžet (s Pevnost Boyard rozměrem)" byl v Sherlockovi již jednou použit. Akorát tedy o poznání lépe. Na druhou stranu se tomu nedá upřít, že to je zábavné, v perfektním tempu a umí to být stejnou měrou napínavé i nesměšně emocionální. A tak je nakonec nejvíce na škodu fakt, že to v závěrečné dvacetiminutovce udělá tři kroky vzad čili několik let naznačování a vytváření osudového dusna přichází zcela vniveč. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak otázka, zda v tomto díle bylo konečné rozuzlení celého Sherlocka. Tvůrci si nakonec poradili už s tak spletitou konstrukcí nad očekávání. Celá zápletka je výborná, byť úkoly, které musí plnit jsou docela rutinní a tolik prošpikované bohužel nejsou. Malinko ve mě převládl pocit, že k závěru se schyluje příliš brzy a celé to působilo uspěchaným dojmem. Možná škoda, že dobře vykonstruovaný scénář kolem Moriartyho, další osoby dostal takový spád. Nerad se totiž s tímto zpracováním Sherlocka budu loučit......8/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jsem vlastně spokojenej. Vypointovaný, osobní finále, které sice spíš rekapitulovalo už dobře známé, než že by přinášelo něco nového, ale na druhou stranu, pokud by tohle byl konec, nijak bych se nezlobil. "Žili šťastně až do konce" mi k té legendě sedí víc než ta opačná možnost. 7/10 a už nechte Sherlocka spát. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama