Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

genetique 

všechny recenze uživatele

Európske horrory už tradične potvrdzujú dominanciu pred americkými. V španielskej produkcii sa im darí obzvlášť a tento to len potvrdil. Aj napriek tomu, že film spadá do kategórie vrah(mačka)-obeť(myš) bez nejakých extra prevratných myšlienok, tak dej mi prišiel neskutočne atraktívny. Moju pozornosť si získal hneď od začiatku a musím zatlieskať scenáristovi, pretože napriek pomerne jednoduchej zápletke dokázal príbeh obohatiť o množstvo zvratov, nápadov a vychytáviek, ktorý ho spravili zaujímavým a netuctovým. Pár nezrovnalostí súviasiacich s príbehom vôbec nenarušili celkovú celistvosť tohto filmu, ktorú dotvárali najmä pevná ruka režiséra a neskutočné herecké výkony. Hlavná postava ako i záporák sa zablysli v jedných z najlepších výkonov v tomto type rolí. 85%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Španielska zámienka , ako prevetrať " ORFANATO " a ešte tam opakovane drgnúť aj Belén... Že je producentom del Toro - A ? Najväčším horrorom je ak človek príde o zrak a je už jedno , do akého príbehu je nasadený čo vidí / nevidí a po čom pátra...Belén je fayn , vlastne aj celý espa vizuál , ale plávať stále v tej istej kaluži , tak to po čase omrzí. ...del Toro je značka a ak sa tomu dostane náležitej reklamy , môžeme očakávať fúziu medzi sirotčincom a Júliou kde poloslepá Júlia bude v polorozpadnutom baráku pátrať spolu so zatúlanou sirôtkou po zubnej kefke. Momentíky sa nepochybne nájdu , ten bodík ale stiahnem , lebo v roku 2005 niečo podobné vyštekol Thailand , a Espa to akurát preformátovalo do iného námetu a nechalo upiecť na osvedčený " La tendencia actual del cine ". Inak ale ničím výnimočná , nevtieravá pohoda. Ak pozeráš horrory 1 x za týždeň , tak máš na piatkovú " predpolnoc " faynový tip. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kam ti Španělé na to chodí? To je jedna pecka vedle druhé. Vždy ten samý vzorec - skvělý nápad, kvalitní filmařina, OBSAZENÍ a herecké výkony. Výsledkem jsou filmy, které plně atmosféry napínají jako struny (Mientras duermes, La Cara oculta, Los Cronocrímenes, El Orfanato). Zkoušeli jste si někdy byť jen představit, že jste přišli o zrak? Že nic nevidíte a máte pocit, že někdo cizí je ve vašem domě a tiše vás sleduje? Ne? Vyzkoušejte Juliiny oči! ;) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Guillem Morales je účinnější, než španělská chřipka. Dostal mě do nepříjemného stavu strachu a úzkosti. Ohlížet se budu nejméně čtrnáct dní ;) a každý den si budu testovat oči, abych se ujistila, zda mě zrak neklame… protože ty stíny za mnou nejsou právě běžným jevem. A přitom evropskou produkci dávkuji s úměrou, neboť vyvolává mnohem intenzivnější prožitky, než oblíbenější španělské mušky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nakonec měl přeci jen vytáhnout na těch pět hvězd, bylo by to za nádhernou Ruedu a posledních deset minut snímku. K té Belén: když má divák celou dobu tendenci se více než na obličej herečky soustředit na její výstřih, říká si pak, jestli něco není špatně: příště ať s ní natočí péčko :-)! Na horor jsem se moc těšil, nějak jsem ale očekával mysterióznější/paranormálnější (no prostě víc sci-fi!) háv, takže nakonec mírné zklamání - takhle je to spíše thriller, než horor, řekl bych; zejména ke konci potěší odkaz na jeden slavnější film... Los Ojos de Lujia si zapamatuji jako výtečný španělský napínák; modrá, šedá a černá dělají super atmosféru. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama