Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, v čom tak špecifickom sa tento španielsky psycho horor líši od tuctovej americkej pásovej trilerovej tvorby? Možno iným prostredím a trochu sugestívnejším podaním, ale scenár je podľa mňa stále neprekvapivý priemer, akých v Španielsku vznikne ročne niekoľko desiatok. Záver sľubuje niečo prekvapivé, snaď i nadprirodzené, ponúkne ale iba absolútne tuctové vyústenie. Najväčším plusom sú tak herci. Takto kritický som iba vzhľadom na vysoké hodnotenia, v podstate som bol spokojný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dobrý mysteriózny thriller, horor ani omylom, možno tak na samom začiatku. Atmosféra bola slušná, aj keď na môj vkus dosť nestabilná, často sa striedala s nudnejšími, slabšími pasážami. Spočiatku to ani tak nevadilo, ale odkedy bol vrah jasný, tak už logicky áno. Celkový dojem však nie je vôbec zlý, možno aj kvôli tomu, že tu nechýba napätie a herečka zvládla svoju postavu veľmi dobre. 70/100 ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Další z velmi povedených španělských hororů,který si vystačí bez potoků krve,přičemž ani na moment nenudí.Je totiž postavený na hutné atmosféře,která je budována od prvních minut a ve vypjatých momentech graduje jak má.Také je podpořena kvalitní vizuální (až na přehnané používání barevných filtrů,ale to už je vlastně standard) a zvukovou stránkou.Zajímavý příběh s velmi pozvolna odhalovanou pointou a více podezřelých zase udržuje napětí.Juliin strach o ztrátu zraku působí velmi přesvědčivě a díky podání Belén Ruedy je vyvolán i v divákovi a realisticky v momentech,kdy slepotu předstírá.Ještě bych zmínil scény s bleskem (fotáku:)),které sice nejsou ve filmu poprvé,ale tady se extra povedly.Španělé mi opět kápli do noty:),silné 4* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Možná se to v souvislosti s daným žánrem nehodí, ale Los Ojos de Julia musím označit adjektivem "krásný". Morales tak precizně buduje atmosféru a do puntíku naplňuje to, co můžeme čekat od hororového thrilleru ze španělské produkce, že jsem při projekci zažíval opravdovou čirou radost z toho, co sleduju. Na rozdíl od Moralesova předchozího snímku El habitante incierto jsou Los Ojos příběhově konzervativnější, což s sebou na jednu stranu přináší možnost zklamání z "pouhého opakování již mnohokrát prověřeného", na stranu druhou je nový film soudržnější a snáze uchopitelný. Komické je, že někdy kolem poloviny Los Ojos budí dojem, že se z nich vyklube něco mnohem zajímavějšího a originálnějšího, než je nakonec pravda. Celkově ale velká spokojenost, na kvalitní čisté horory slabý rok 2010 si tímto filmem zpětně trochu vylepšuje reputaci. Horror movie of the year ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda, nemá to žádnou atmosféru, místy je to předvídatelné, vůbec mě to nebavilo a nechápu místní nadšené komentáře. Měl mě odradit už ten příšerný plakát, ale říkal jsem si, že španělský thriller/horor přece nemůže být špatný. No, jak vidno, tak může. Btw. vzdáleně mi to připomnělo klasiku Čekej do tmy, která s touhle blbostí nesnese srovnání. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama