Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příběh jako vystřižený z britského seriálu Podfukáři, který z vod průměrnosti vytahuje elitní herecká sestava. "The Big Boss" Dustin Hoffman, nádherná Rachel Weisz či fešný Edward Burns. Herecky mě zde sice nijak neoslnil, ale díky fyzickým předpokladům se na něj moc hezky dívá. Také stojí za pozornost role Briana Van Holta, jehož jméno si pamatuju ve spojení s jeho postavou zabijáka z Domu voskových figurín. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jakoby jsem už podobný film s podobným scénářem viděl. Že by to byli Dannyho parťáci? Jo, to bude vono. Ale scházela mi tady ta elegantnost a coolovost, která zdobila Dannyho a spol. Tak proč tedy tak vysoké hodnocení? Jako příběh se mi to zdálo na dobré úrovni, mělo to nápad a dobře se to zamotalo, no a konec taky nebyl špatný. Mělo to prostě všechno, co by takovýto žánr měl mít. A na herce se také nemůžu stěžovat. Právě oni asi drželi celý film na tak slušné úrovni. Hlavně Dustin Hoffman a Paul Giamatti. Rozhodně by si tahle partička mohla podat ruku s Dannym. I když Dannyho prácička byla lepší, tento snímek rozhodně nezatracuji. Já se bavil a proto dám 75%. ()

Reklama

andriy 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto ražení se musí natočit opravdu dobře (Podfuck), aby z toho nebyla jen těžce uvěřitelná ptákovina, kde si všichni hrajou na vychytralý a drsný mafiány, jako je tomu v tomto případě. Herecké obsazení navádí k domněnce, že půjde o trhák, ale je to jen (pod)průměrná oddechovka. Ovšem i od oddechovky bych čekal alespoň trochu zábavy, čehož se mi ale v tomto případě moc nedostalo. Jediné, co mě občas probralo z dřímot a zaujalo, byla krásná Rachel Weisz. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Těžce mi to zavání Podfu(c)kem, ovšem to by to nesmělo bejt tak unavený a bez jiskry (...ale slovo podfuk a podvod se tu hojně užívalo, to je pravda). Filmů, kde nikdo není tím, kým se původně zdál nebo měl být a nic není tak, jak vypadalo, že to bude, těch už tu taky byla nůše. Občas se podaří vrazit do toho pár originálních prvků a může to klidně fungovat, ale tady ne. Když se podíváte na film Hráči se Stallonem, tak je to to samé, jenže tam to bylo o kartách (a o penězích), tady jen o penězích. Dustin Hoffman zahraje cokoliv, ale vyškrtávat se tady v pár větách...... na to je ho škoda. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

No možná budu jeden z mála, komu se líbil závěr. Dokonce i přesto, že byl velmi dobře předvídatelný a vlastně člověk musel vědět nebo přinejmenším aspoň tušit, že přijde nějaký zlomový zvrat. A ikdyž jsem měl stále pocit, že film kopíruje jiné filmy podobného ražení...kriminálka, spousta zvratů, ten je s tímhle, ten zase s támtím plus nakonec ten finální zvrat...tak mě to bavilo. Nenudil jsem se a mohl bych dokonce říct, že jde o příjemnou podívanou. Malinko mě zklamal Dustin Hoffman, jinak bych dal i 4*. Naopak potěšil Paul Giamatti. 65% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. (BMW12)
  • Slovo "fuck" a jeho další tvary zazní ve filmu 130krát. (Matros)

Reklama

Reklama