Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

castor 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat a jeho první hollywoodská akce v podobě Střelců na útěku nedopadla zle. Bylo to prosté, ovšem po akční stránce docela vydařené a řízné. Vedle kousků Johna Woo, který to celé producentsky hlídal, šlo ale o chudého příbuzného. Válka gangů je ještě o level lepší. Bílý polda se dostává do newyorské Čínské čtvrti, ve které se samozřejmě potkává s nedůvěrou a odlišnou mentalitou. A to jak na ulici, tak v policejním sboru. Snaží se pochopit, jak tenhle propletenec funguje, protože tady má kšefty snad každý s každým. Všichni mlčí a zelenáč Mark Wahlberg to nebude mít úplně snadné. Brzy se ovšem i díky protřelému parťákovi ve zdejších pravidlech zorientuje. Nikdo není úplně čistý a nikdo nemá problém vystřelit protivníkovi mozek. Chow Yun-Fat (John Woo je znovu cítit, na prachy totiž dohlížel jeho dvorní producent) prý konzultoval vznik scénáře, sám předvádí solidní herecký výkon, žádné mdlé asijské emoce. Chlastá, je charismatický, živelný, sebevědomý, jízlivý i takový, že z něj jde strach, i když vejde do místnosti plné po zuby ozbrojených šikmookých vrahounů. Výsledek je úderný, tempo dynamické a akce velmi slušná. A když tvůrci vypustí tyhle bestie při automobilové honičce do ulic, je to překvapivě nekorektně solidní řežba. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU DON'T CHANGE CHINATOWN, IT CHANGES YOU." ------------ Slušne natočený film, v ktorom atmosféra, hlavne tá čínska, robí svoje, pričom dostáva nemalú podporu obrazu špinavého New Yorku a jeho zapadnutých uličiek, kde budeš márne hľadať emigrantské aziatky, pretože tie všetky má pod palcom Benny v Chinatowne... "Yellow fever. You got a hard-on for all things Chinese, right? Food, customs, women? I bet you got a chinese girlfriend, don't you?" (5.1.2015) (11.6.2017) (2.1.2022) (16.12.2023) (x / x / x / x) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +velmi dobré přestřelky, akční, dvojice Yun Fat Chow a Mark Wahlberg, film je dělán způsobem na jaký jsem zvyklí -zhruba po hodině jsem se začal ztrácet v ději a hlavně v jednání postav, říkal jsem si, tak na které straně vlastně stojí oba hrdinové?/// Jak jsem zmínil u něco výš. Válka gengů mi v mnoha směrech připomíná klasické snímky Yun Fat Chowa. Zde se navíc nadmíru snažil, byl přímo výborný a ještě mu do toho přitakával Mark Wahlberg. V tomto směru tedy velká spokojenost. Rovněž mě oslovily hudební motivy, které pěkně doplňovaly svéráz prostředí. Atmosféra byla hutná, příběh o dvojici rozdílných policajtů byl poutavý. Takže jediné co film sráží je zbylá účast herců (docela nevýrazní) a taky později komplikovaný děj. Je jasné, že tohle na klasiku žánru nedosáhne, už jen kvůli rozdílné réžii, ale i tak jsem spokojenej a je to film, ketrý mě alespoň na chvíli do sebe vtáhl./// Celkem 71%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je milé že Chow Yun-Fat střílení obouruč ještě nezapomněl a i ten Wahlberg, ač je herecké dřevo, tu s ním v roli nováčkovského jelimana tvoří docela dobré duo. Které navíc funguje nejen v rovině buddy komedie, ale s přimhouřením oka i jako vážná gangsterka ve světě, který je všechno, jen ne černobílý. K HK klasikám má samozřejmě pořád daleko, ale režie i scénář filmu jsou až na slabší závěr zmáknuté s více než jen řemeslnou zručností, takže si vedle nich Corruptor nemusí připadat ani jako nenáviděný zmetek. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledny poriadny Chow Yun-fatov strielackovy film a zaroven jediny americky, ktory stoji za to. Replacement Killers ponukli len prestrelky, ale dejova stranka bola skratkovita a nefunkcna. Tentokrat sa vydaril aj pribeh, ktory znova pojednava o priatelstve a cti medzi dvoma kolegami a ich ochote obetovat jeden za druheho zivot. Akurat je skomplikovany tym, ze zo zaciatku nevystupuju voci sebe uplne uprimne. Ale to sa postupne zmeni. Za partaka dostal Chow mladeho Wahlberga. Vztah medzi nimi funguje solidne, ale na HK Chowove pecky to nema. Zaver tym padom nie je tak silny ako by mohol byt. Aj tak si myslim, ze lepsie napisanu ulohu uz Chow viackrat v americkom filme nikdy nedostal. Mimo hlavnej dvojky sa na malom priestore este predvedie Brian Cox ako Wahlbergov otec. Zaporaci pôsobia tak obycajne. Prilis nevycnievaju. Zaujmu hlavne obsadenim povedomych beckovych xichtov. Velkym plusom su 3 prestrelky a to hlavne ta velka uprostred filmu. Mozno ze nie su natocene tak stylovo ako v Replacement Killers, ale brutalitou a nekompromisnostou maju ovela blizsie k HK stylu. Zapletkou film trochu pripomina Training day. Akurat Corruptor sa odohrava nielen v cinskej stvrti ale aj vyustenie je klasicky cinske, takze mi sedi viac. 7/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)

Reklama

Reklama