Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

POMO 

všechny recenze uživatele

Druhý americký film Chow Yun-fata je oproti jeho hollywoodskému debutu The Replacement Killers príjemným krokom vpred, no stále to nie je to pravé orechové. Zatiaľ čo The Replacemet Killers bol efektne nakrútená zbytočnosť, The Corruptor má hmatateľný scenár a historka komplikovaného priateľstva medzi čestným policajným zelenáčom (Mark Wahlberg) a nečistým policajným žralokom (Yun-fat) je pútavá. Príbeh je síce deravý, no ponurá atmosféra špinavých veľkomestských ulíc a dramatický komorný potenciál ich úspešne záplatujú. V podstate totožný námet, ale dotiahnutý do dokonalosti stelesnil neskorší thriller Training Day, ktorý paradoxne nakrútil režisér The Replacemet Killers. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

The Corruptor asi nebude český překlad Válka gangů a to je problém tohoto snímku. Čekal jsem nějakou cool záležitost, kde budou „fuckin‘ niggaz“, řetězy na krku atd. Místo toho jsem dostal rutinní policejní film o korupci. Něco málo akčních scén se zde našlo. Ovšem příběhové Válka gangů nic moc nenabídla. Role Marka Wahlberga je skvělá a překvapivá. Jeho výkon je rovněž dobrý. Yun-Fat Chow je bezpochyby kvalitní herec. Zde mi ale vadil. Např. scéna na toaletách, kdy dělá hluboký výdech a nádech, tak mi lezl neskutečně na nervy! Alespoň, že hudba je cool. Čekal jsem něco víc a bohužel za to může český překlad. Jednou za rok, nebo dva se na to rád podívám. Průměrný film. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Povedené kriminální drama, které z pozic mírně nad průměrem táhne vzhůru notorický charizmatik Chow Yun-Fat. Jeho scény jsou výborné a alespoň já jsem mu věřil každou minutu jeho účinkování a Wahlberg mu to rozhodně nekazí. Děj je nekomplikovanou hrou, kdy se už od začátku hraje s téměř vyloženými kartami a ani to finále vás na prdel neposadí (zkušenější filmový matador jej bez problému odhadne), přesto jsem byl ale spokojen. Z "poslední" doby z podobné atmosféry těžili třeba žánrově příbuzné snímky jako Training day nebo novější Street kings a Válka gangů se mezi nimi rozhodně neztrácí. 80% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU DON'T CHANGE CHINATOWN, IT CHANGES YOU." ------------ Slušne natočený film, v ktorom atmosféra, hlavne tá čínska, robí svoje, pričom dostáva nemalú podporu obrazu špinavého New Yorku a jeho zapadnutých uličiek, kde budeš márne hľadať emigrantské aziatky, pretože tie všetky má pod palcom Benny v Chinatowne... "Yellow fever. You got a hard-on for all things Chinese, right? Food, customs, women? I bet you got a chinese girlfriend, don't you?" (5.1.2015) (11.6.2017) (2.1.2022) (16.12.2023) (x / x / x / x) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který táhle hlavně Yun-Fat Chow svých charismatem. Pak už to taková sláva není. Wahlberg teprve začíná a prostředí zkorumpovaných detektivů bylo již několikrát lépe natočeno. Střílečky a akční scény rovněž průměr. Konci přecejen pomáhá trošku melancholická nálada. Propadák to není, nezapomenutelná záležitost také ne. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)
  • Automobilová naháňačka bola v kinoverziách dosť umiernená kvôli cenzorom. Ako bola pôvodne mienená režisérom je možné vidieť v DVD verziách. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama