Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru hodně zajímavý nápad udělat film o vzniku vibrátoru. Co si budeme podívat, nebyl to úplný top, ale já jsem se bavila. Hugh Dancy a Maggie Gyllenhall podali opravdu skvělé výkony a nevytkla bych jim nic, hodně se vžili do svých rolí a že je neměli nudné. I když tam byl Rupert Everett jen zřídka, tak mě hodně zaujal a celá jeho role, charisma a podání jakým to zahrál mi sedla asi nejvíce ze všech účinkujících. Některé záběry nebyli příliš zábavné, ale většina byla, samozřejmě je to i risk pro režiséra natočit v takto lechtivém tématu ženy v důchodovém věku, jelikož to zrovna nikdo moc nevyhledává, bych řekla. Měla to být romantická komedie a myslím, že svůj účel splnila, bylo zde dostatek vtipu i té romantiky a nemám žádné větší výtky, ale aby to bylo úplně na vrcholu, tak by to muselo být pojatu trošku jinak a s větším oživením. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pááni, to je zase stupidní český název. K filmu snad jen tohle: Hysteria je až nečekaně milá, inteligentní a jemně vtipná podívaná plná kvalitních herců a hereček (nejlépe se mi dívalo na Maggii Gyllernhaal a Ruperta Everetta), která v žádném případě nepohoršuje, a o tom, o čem vypráví, vypráví s příjemným nadhledem. Světe div se, nevadila mi ani ta tuctově romantická zápletka a jakési morální ponaučení o pomáhání chudým. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Britové umí točit velice příjemné romantické komedie, odlišné od hollywoodské produkce, kde neustále sledujete ty samé herce pořád dokola, jak se afektovaně pitvoří (kromě pár výjimek). Vrtěti ženou opět patří mezi nadprůměr. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, vtipy jsou výborné a rozesmějí vás. Jen ta sociální myšlenka, že bohatí by měli rozdávat svoje peníze, aby i chudý lid se měl dobře… ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V MINULOSTI LÉKAŘSKÁ VĚDA ŽENÁM S HYSTERIÍ DOPORUČOVALA HORKÉ KOUPELE, LEDOVÉ KOUPELE, VODNÍ TRYSKY, DOKONCE JÍZDU NA KONI....JÁ SE PŘIKLÁNÍM K PŘÍMÉ METODĚ“...... /// Úsměvně laděnej příběh o užitečnosti orgasmu, socialistickejch myšlenkách – tedy pomoci chudejm (Kalousku, makej do kina!), narvanej optimismem z doby plný revolučních myšlenek a vědeckejch objevů. Badatelé a průkopníci vědy vyobrazení jinak než Jung, Freud a spol. TŘI NÁVALY ZA PĚT MINUT? UKAŽTE SE! Film, kterej počtem orgasmů trumfne kdejaký péčko a přesto by nemusel nikoho pohoršit. A co víc – mládežníci by se mohli něčemu přiučit (třeba jak pomáhat chudejm...). Rozhodně bych tohle mrknutí na orgáč - tak nějak po doktorsku, doporučil i těm, kteří nemaj potřebu se líp poznat se svým nejlepším přítelem. Roberte? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su blázen do filmů podle skutečnejch událostí. 2.) Mám doma hysterku (a nemám vibrátor). 3.) Nevím, kdy vynalezl masáž vulvy. 4.) Už mě z toho věčnýho ...bolí ruka (hlavně zápěstí). 5.) Thx za titule ,,labrat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takto zavádějící název filmu (a to nejen ten český, ale vlastně i originál anglický) aby jeden pohledal. V obsazení vidíte samé sympatické tváře v čele s babyfacem Dancym, fešnou Felicity Jones (která mě tak uhranula v Cemetery Junction) a samozřejmě skvěle živelnou Maggie Gyllenhaal (to je tak, když má někdo dar /neúmyslně/ strhávat po celý film pozornost jen na sebe) a tak jen stěží můžete chápat předem, jak to ten český distributor s tím názvem vlastně myslel :-) No ať je to jak chce, spustila se tu série okolností, jenž dala do pohybu výrobu něčeho vpravdě revolučního (prý hysterie :-)). Samotný film je pak velmi příjemným osvěžením díky svému jemnému a milému humoru, stejně tak jako díky těm krásným in/exteriérům. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)

Reklama

Reklama