Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Koňské sedlo? Tuřín? Naolejované prsty nebohého pana doktora? Kdepak. V časech viktoriánského pokroku vyžaduje neinvazivní léčba hysterie elektrifikaci! Vkusná veselohra s poselstvím pohlavní rovnosti a svěžesti, která svou romantickou linku nalajnovala tak klišovitě, že se její hlavní aktéři, křečovitý Dancy i angažovaná reformátorka Gyllenhaal, krčí ve stínu gentlegaye Everetta.. Apropo, nechápu, proč Dr.Dalrymple nezapojil šikovné prsty své mladší dcery? Když tak dobře zvládnou Chopina, zvládly by i jiné etudy.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

no... nenáročná, oddychová záležitosť pre páry a mladé moderné ženy, ktoré ale nie sú "príliš" moderné; a snáď jediný prípad v histórii slovenskej distribúcie, kedy slovenský názov zodpovedá pôvodnému, pričom všetky ostatné (český, nemecký, francúzsky) sú príšerné a smiešne; maggie je skvostná a rupert tiež; ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme vzít nebezpečný elektrický přístroj a přiložit ho k nejcitlivějším místům na ženském těle." Jen to zkuste, kluci. Já tedy z vlastní zkušenosti zatím nemohu potvrdit, že nalezení smyslu života je důležitější, než provádění vaginálních masáží za účelem léčby hysterie. Na druhou stranu jsem si však naprosto jistej, že vibrátor poháněnej elektřinou vyráběnou parním strojem je hodně veselým aparátem. A pro mne byl lehce zábavnej celej snímek, ač se gentlemanům a dámám navlečeným v historických kostýmech obvykle zdvořile vyhýbám. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal ve všech možných ohledech. Historie (hysterie), viktoriánská Anglie, smysl pro humor a láska. Zkrátka skloubení všeho, co mám ráda. U filmu z tohoto období bych tak úžasný humor nečekala, co si budeme povídat, v jiných takových se vtipy nenachází a pokud ano, tak dost suché. Role doktora Mortimera byla jako stvořená pro Hugha Dancyho, Maggie Gyllenhaal, kterou jinak nemusím, byla sympatická a já jsem příjemně překvapená (vůbec jsem mimochodem nečekala, že v příběhu půjde o vznik vibrátoru :) ).. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Prolnutí sociálních problémů, dožívajícího středověku v medicíně (dezinfekce), pseudovědy (tzv. hysterie, frenologie) a skvělého režijního i scénáristického zachycení viktoriánské Anglie (kolem 1880), v níž se to vše odehrává, mluví za vše. Český název je hrůzyplný a jednostranným sexismem zavánějící, ne-li páchnoucí (např. varianta HYSTERIE!? by byla nepoměrně výmluvnější). Humor, vážnost i tragédie se tu střídají tak, jak ve vůbec nejtěžším žánru, komedii, tomu má být. V poušti braku a kýče má tento film nesporně co říci. A čím osvěžit a potěšit. Evropský feministický film, zdá se, nabývá na síle nezávisle na datu vynalezení jinak jistě neprudérního a užitečného vibrátoru. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)

Reklama

Reklama