Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE. Milé děti, bylo nebylo jedno daleké království plné neuspokojivých mužů a tudíž i neuspokojených žen. Lidé byli tak nešťastní, že hledali pomoc všude možně, ale nenacházeli ji. Až jednou přišel mladý pohledný muž, který s pomocí svého kamaráda sestrojil zázračný přístroj a znovu tak vrátil ženám úsměv do tváře. Nakonec mladík prohlédl i v osobním životě a vzal si tu pravou princeznu. A to byla, milé děti, pohádka o vynálezu vibrátoru. _____ Přesně jako pohádka s lehce pikatním nádechem totiž film působí. Předvídatelný, plný klišé a očekávaných vtipů, ale zároveň i milý, úsměvný a pohodový se šťastným koncem. A to dokonce i pro královnu Viktorii. /24. 2. 14./ ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

po všech stránkách skvěle nadsazená a především moc zábavná komedie o hodně netradičním povolání v dobách, kdy "ženy měly ženské důvody a v ložnici toaletní stolek, aby měly kde sedět a ronit slzy" (Dylan Moran: What It Is).. byl jsem moc příjemně překvapen, jak vkusně, elegantně a hlavně vtipně se dá natočit film o takhle choulostivém tématu.. celkově prostě moc příjemná zábava a za mě spokojené 4* ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Vrtěti ženou je příjemná komedie, která je sice místy vtipná, ale také až ofenzivně nenáročná. Zkrátka to chce opravdu nečekat nic nečekaného. Jakmile je divák obeznámen se všemi klíčovými a nekomplikovanými postavami, je naprosto průzračné jakou cestou se bude děj ubírat. Samotný námět vycházející z reálné historie už je komický sám o sobě a tak si o humorné sitauce přímo koleduje. V tomto případě je pak otázkou, jestli je tento film vážně až tak dobrou komedií, když scénáristům stačilo vzít námět s tako obrovským potenciálem, jehož adaptaci téměř nešlo pokazit. Přeci jen, možná se historie dámských masážních přístrojů dalo vyždímat mnohem víc. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připadala stejně stará jako letopočet, v kterém se tento plytký, nevtipný a antiromantický příběh o vzniku prvního vibrátoru odehrával. Ani jedna z postav nezískala mé sympatie, nejméně však sufražetka Charlotta, průkopnice tohoto typu a vystupování nesnáším, i když nesdílím názor, že žena patří pouze do kuchyně. A varování nakonec - léčba hysterie u postarších viktoriánek by mohla u mužské divácké populace způsobit doživotní impotenci. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Britové umí točit velice příjemné romantické komedie, odlišné od hollywoodské produkce, kde neustále sledujete ty samé herce pořád dokola, jak se afektovaně pitvoří (kromě pár výjimek). Vrtěti ženou opět patří mezi nadprůměr. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, vtipy jsou výborné a rozesmějí vás. Jen ta sociální myšlenka, že bohatí by měli rozdávat svoje peníze, aby i chudý lid se měl dobře… ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno