Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

classic 

všechny recenze uživatele

Zo zákulisia hlavných aktérov, ktorí rozpútali premyslené a do detailov zvážené vyčíňanie, na ktorom sa rozprávkovo n-a-b-a-l-i-l-i, čiže extrémne zbohatli, čím dopredu zabezpečili niekoľko svojich skorumpovaných generácii. Hovorím o chlapcov, od naproti z Wall Street, či o riaditeľov, manažérov prestížnych amerických bánk, ktorí o všetkom vedeli, čo sa blíži, aj tak to mali komplet v paži. Zaujímavý dokument, o ktorom vznikol film na podobný princíp, a la The Big Short, ale ani táto poctivá vec v ničom nezaostáva za kvalitným filmom. Je tu množstvo faktov a informácii, čo občas zamotáva divákovi poriadne hlavu. Dôležité je porozumieť intenzívnej - zrozumiteľnej myšlienke, ktorá nedáva počas takmer 2. hodín divákovi vydýchnuť, to je len pre dobro veci, viac - menej, garantujem, že väčšina z vás, bude dosť zhnusená po konci záverečných tituliek, keď si premietnete ľudí, ktorých ste sledovali, že vymenovať na nich výnimočné VULGARIZMY, aj tak nemá cenu, lebo sa tým nič nezmení ! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF, Bratislava 2010] Inside job: "colloquially refers to a crime, usually larceny, robbery or embezzlement, committed by a person with a osition of trust who is authorized to access a location or procedure with little or no supervision"._______ Zo zákulisia hlbinných analýz globálnej finančnej krízy sa pred naše prahy rútia škandalózne štatistiky/dohady počas ktorých je dosti náročné nevyrieknuť obscénne slovíčko-kurvy. Subprimy, deriváty, mystifikácie? Vyberte si čomu rozumiete najviacej a usúdte sami, že táto kolaps povolávacia trma-vrma nemá obdoby. Zaleží už len na tom, dokedy bude uzda znášanlivosti napnutá a kedy praskne. Pažraví účastníci tohoto toku deregulácií, dlhov a demagógií sa nepotia nad hrozbou "čo keby", ale sa samoľúbo podpierajú o (pre nich) vľúdnejšie táraniny typu "my vieme-vy nie". Ľud ako splašená črieda kopytníkov zištne trénovaná v ohrade zvanej "demokratizmus"._______Unilaterálna, lenže aj hodnoverná kampaň za/pre občana nevlastniaceho zrovna autíčko "Bugatti veyron" či jachtičku "Eclipse" a navyše synkretická ukážka povýšenosti/podradnosti. Ferguson je menej upätý ako Moore, potrpí si na odbornosť a za zdržanlivého ho brať netreba. Význačné rypnutie do rozkolísanej ekonomickej textúry z ktorej taktiež vyplýva: recesia = zármutok. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nenásilný, přirozeně "sviňský", zbytečně nenafouknutý, se zajímavou kamerou a střihem je tenhle dokument, ve kterém hraje "nehrající" Matt Damon. Pro laického diváka z řad běžných (neekonomicky vzdělaných) občanů však může místy působit velmi nepřehledně a chaoticky. Na pátou hvězdu mimo jiné chybělo i chronologické poskládání zkoumaného konfliktu (rozumějme finanční krize). Ocenil bych vysvětlení podstaty hned v úvodu dokumentu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľké ryby požierajú malé alebo.... ako skupina jednotlivých gigantov ovláda svetový finančný trh. Vynikajúci dokument, ktorý metódou analýzy obzrejmí príčiny globálnej krízy a zároveň je prekvapivo zrozumiteľný a najmä objektívny v otázkach americkej vlády či finančných žralokov z Wall Street. Nie som ekonomický expert, no vďaka za takéto dokumenty, ktoré ma dokážu bez problémov ponoriť do vážnych problémov svetového charakteru. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti. Velmi podrobný dokument, který popisuje, co vedlo k finační krizi a kdo v tom měl prsty. Celou dobu jsem jen musela kroutit hlavou, jaký bordel v Americe(ale i všude jinde) panuje. Stačí vám pár tisíc lobbistů a schválí vám pomalu jakýkoliv zákon chcete. Ruka ruku myje. Nikoho absolutně nezajímaly následky, hlavně že si každý nahrabal. Přivedli jste ke krachu obrovskou finanční společnosti a ještě jste za to dostali odměnu, samozřejmě z peněz daňových poplatníků. A tihle lidé teď sedí ve vedoucích funkcích vládních finančních úřadů Obamovy vlády. Žádné změny, žádné opatření ani zákony... jede se vesele dál. ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama