Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva z jednoho města byla velká hudebně-soutěžní revue Československé televize, vysílaná z různých měst ČSSR v letech 1983 až 1986. (Wikipedia)

Recenze (23)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu, jak ten název byl myšlen a kdo vlastně byli ti "dva z jednoho města". Vyšel z toho velký revuální pořad s bolševickými umělci. Laufer asi neměl tenkrát zákaz, tak se tam znemožnil a vykoupal se i s doutníkem v tlamě. Nadšení účinkujících bylo hodně hrané, třeba Josef Dvořák byl děsný farizej. Uprosil zřejmě, aby jeden díl mohl moderovat a po pádu se nevybíravě opřel do komančů. A pořad by měl svoje kvality, ale mně vadila neupřímnost vybraných protagonistů. Jenže, aby mně to bylo po vůli, musel by to uvádět Buchvaldek se Švorcovou. 0% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Husákovo dítě, tento pořad jsem zaregistroval až po téměř 40ti letech. Viděl jsem pouze díl z brněnského velodromu, no ale žádná pecka to nebyla. Taková ta tradiční masová zábava pro všechny, spousta známých účinkujících, ale kvalita žádná. Ale jedno se musí nechat - takovou masovku už dnes nikdo nenatočí. Jedna hvězda z nostalgie. ()

Reklama

Piedone 

všechny recenze uživatele

Najviac som sa tešil na humorné scénky, ktoré boli medzi jednotlivými súťažami (dodnes mám niektoré na magnetofónovej páske) a potom na film na želanie, ktorý bol odvysielaný po skončení relácie a o ktorom počas celého večera hlasovali diváci. Postupne takto zhruba každý mesiac odvysielali filmy ako Vrchní prchni, S tebou mě baví svět, Niekto to rád horúce, Aféra Concorde a iné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia niektorého z väčších miest v bývalom ČSSR, zamestnanci štátnych podnikov, si vybrali zástupcov do dvoch súťažných družstiev a za podpory normalizovaných spevákov, či hercov, zápolili medzi sebou v rôznych nezmyselných súťažiach. Popri tom odznela nejaká tá pesnička, a samozrejme chvála na miestnu stranícku organizáciu a socialistické hospodárstvo. Celú túto absurditu uvádzal umastený, pripitý šašo Josef Dvořák. * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pořad z doby, kdy zpěváci okouzlovali své publikum zpěvem, nikoliv obnažením různých tělesných částí, případně sáhodlouhým povídáním o svém (ne)úspěšném boji s návykovými látkami. Ve své době spíše podprůměr, ale vzhledem k tomu, co dnes televize vydávají za zábavu... Děkuji především Nově, že mě naučila mít ráda předrevoluční zábavné televizní pořady. Ze současných špumprnáglí se mi chce zvracet. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Díly z Gottwaldova (Zlína) a Hradce Králové nebyly reprízovány z důvodu, že se nedochoval celý záznam pořadu. V obou případech chybí závěr. (mibara)
  • Tento galaprogram sa 17. mája 1986 uskutočnil v žilinskej športovej hale na Bôriku (SR). Predtým prebiahala súťaž vo vysádzaní stromčekov na sídlisku Vlčince. Tieto stromčeky sú na tomto mieste doposiaľ. (funesfilm)
  • Díl z Havířova nebyl reprízován z důvodu, že se nedochoval celý záznam. Původní médium, kde byl pořad zaznamenán, bylo důsledkem povodně v roce 1997 poškozeno. Přepsat do digitální podoby se podařilo prvních 82 minut pořadu. (mibara)

Reklama

Reklama