foto

Stanislav Hložek

  • nar. 16.9.1954 (65 let)
    Kroměříž, Československo

Biografie

Stanislav Hložek nebo také Standa Hložek se narodil 16. září 1954 v Kroměříži. Známý je především jako zpěvák a moderátor. Nejvíce se proslavil v pěvecké dvojici s Petrem Kotvaldem, která sklízela úspěchy hlavně v 80. letech minulého století. Hložek vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Gottwaldově. Později studoval novinařinu na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Umí hrát na klavír a akordeon, Ve dvaceti letech se umístil na druhém místě v soutěži Intertalent, kde si ho všimnul Karel Vágner. Díky Vágnerovi se pak na vojně dostal do Armádního uměleckého souboru a později i do doprovodné kapely Hany Zagorové. Následovalo již zmíněná kariéra s Petrem Kotvaldem, se kterým se proslavili zejména díky svému hitu Holky z naší školky, které se prodalo více než jeden milion nosičů. Kromě hudebních koncertů vystupoval také v muzikálu Tři mušketýři v Divadle Hybernia.

Suit "Paity" Up! As long as I've got m

Herecká filmografie

Filmy

1987 Mistr Pleticha a pastýř Jehňátko (TV film)
1986 Plaváček (TV film)

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Oslava (E01)
2008 Comeback (TV seriál)
Gott Ex Machina (S01E02)

Dokumentární

2017 Hej mistře basů (koncert)
Integrácia 2017 (koncert)
Integrácia Seniorov 2017 (koncert)
2016 Hana Zagorová 70 (koncert)
PopStory (TV seriál)
2015 Standa Hložek 60 (koncert)
Tajemství Stanislava Hložka (TV film)
2013 Neobyčejné životy (TV seriál)
Hana Zagorová (S05E11)
2011 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Stanislava Hložka (S06E24)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
2000 Vánoční koncert Hany Zagorové (koncert)

Hudební videoklipy

2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)
1982 Holky z naší školky (hudební videoklip)

Koncert

1983 Zlatá pro Hanku (koncert)

Host

TV pořady

2018 Barrandovský Silvestr 2018 (TV pořad)
2017 Chart Show (TV pořad)
2016 Barrandovský Silvestr 2016 (TV pořad)
Silvestr na Relaxu (TV pořad)
2015 Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Noc plná šlágrů (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Hoby naší doby (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Se Šípem v zádech (TV pořad)
2008 One Man Show (TV pořad)
2007 5 proti 5 (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
2003 Slunce, seno, Helena (TV pořad)
2002 Jsou hvězdy, které nehasnou (TV pořad)
2001 SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 Co v Silvestru nebylo (TV pořad)
1999 NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Caruso Show (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1987 Domácí úkoly (TV pořad)
Jedeme dál (TV pořad)
Pět přání (TV pořad)
Vega (TV pořad)
Vypůjčená pouť (TV pořad)
1986 Telegramiáda (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Hity (TV pořad)
Silvestrovská féerie (TV pořad)
1983 Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
Dva z jednoho města (TV pořad)
1982 Dobrý večer (TV pořad)
1981 Šest ran do klobouku (TV pořad)
1980 Dluhy Hany Zagorové (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky