Reklama

Reklama

Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu.
Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Oblíbený seriálový herec Marcel Toufar (Mário Kubec) se po dokončení druhé řady seriálu rázem ocitá mimo hru. Naštěstí hned dostává další nabídku, od svého bývalého učitele herectví (Pavel Landovský). Zaskočit ve westernovém městečku za ústřední postavu Vinnetua, kterého hrával místní plejboj Presley (Petr Vondráček) - než si zlomil obě dvě ruce. Toufar má jen pár dní k tomu, aby se sžil s kolektivem, který celý westernem žije, naučil jezdit na koni a další kratochvíle, to vše pod pečlivým dohledem zhrzelého Presleyho... Koukám že Zdeňku Troškovi roste zdatná konkurence, ale přes veškerou snahu Vlastimila Pešky se WesternStory (naštěstí) Troškovým Kameňákům tolik nepřibližuje. Možná je to tím, že film měl přece jen jakýs takýs príběh, herecké obsazení (minimálně papírově) docela obstojné - a pár vtipů se i povedlo. Samozřejmě nečekejte žádné veledílo, ale pokud si člověk má vybrat mezi koukáním do stropu a nebo shlédnutím tohoto filmu, tak je film přece jen o chloupek zábavnější.... Trochu mne mrzí, že herci jako Martin Havelka, pokud chtějí nakouknout do světa filmu, tak musí vzít zavděk něčím takovýmto... ach jo ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když si při sledování filmu říkáte, co by z něj asi dokázal vydolovat Zdeněk Troška, tak je něco hodně špatně. WESTERNSTORY není tak okázale bolestivě trapné jako jeho trajler, je to spíš mile naivní amatérsko-(scénář, režie)-profi (kamera, herci) guláš v exotickém prostředí a jelikož mě vyloženě nenudilo ani nevytočilo, budu shovívavý. Sice je mimořádně nefilmové (kameraman se snaží, ale filmově debutující divadelní scenárista a rejža v jedné osobě ho vydatně sabotuje) a pozoruhodně nevtipné, což mi ale oboje vadilo méně než bych čekal. I když určité zklamání z toho, že to není tak špatné, až je to k popukání, tu bylo. ()

Reklama

dj_kure odpad!

všechny recenze uživatele

Kámoš mě dlouho přesvědčoval na tuhle prasárnu vyrazit do kina. Bohužel se mu to po několika hodinách povedlo a já toho do smrti budu litovat. Jediný světlý moment je šukézni Kristýna Leichtová, ale ani tomuhle MAXIodpadu nevyslouží ani půl hvězdy. Když by tohle natočili Amící, určitě by tam přidali nějaký vele amatérský efekty a člověk by se smál aspoň tomu. Takhle máte slzy v očích kam ten českej film spěje. EPIC FAIL !!! -20% ()

sigf07 odpad!

všechny recenze uživatele

V jednom mají autoři pravdu. Western od českých tvůrců tady pěkně dlouho nebyl (i když zase ne tak dlouho, jak uvádějí) a docela rád bych se na nějaký podíval. Proto mě mrzí, že se z avízované letní westernové podívané stala prachobyčejná řachanda a devadesáti minutová reklama na boskovický Western park. S mizerným scénářem, který je vlastně plahočením odnikud nikam a s hereckým obsazením, do kterého sesbírali všechny televizní hvězdičky (Leksa, Čmaňa a spol.), které zrovna měly pauzu mezi natáčením nekonečného seriálu a super zábavné šou. ()

Vakomlok odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak nekonzistentní, nevtipný a naprosto nikam nesměřující snímek. Když jsem se před několika týdny škodolibě smál nové Saxáně, vážně jsem netušil, že přijde něco ještě horšího a momentální 19% hodnocení. Tam se prostě pořád něco děje, naprosto zbytečně, nikdo neví proč, polovinu filmu zabírají stupidní potyčky plochých postav a člověk pořád čeká rozuzlení. A... to nepřijde. Odehraje se nějaká pofidérní westernová hra, publikum šílí nadšení, film končí bez jediného slova a já vzteky omdlívám. Nakonec jsem ale pochopil "vtipnou" jazykovou hříčku záměn "story" a "sorry" v logu filmu jako podprahovou omluvu Vlastimila Pešky divákům za peníze vyhozené za vstupenku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve westernovém městečku Boskovice u Brna. (M.B)

Reklama

Reklama