Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 1

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (345)

castor 

všechny recenze uživatele

Název si o tom sám říká. Neuvěřitelně Špatně & Nesmírně Nudně. Bez uvěřitelných emocí, bez nápadu, bez tempa, bez přidané hodnoty. Tohle „velké“ dobrodružství, které rozpoutá přítomnost Toma „kde jsem se to sakra v posledních letech ocitl“ Hankse na nesprávném místě, může snad potěšit jen přítomností Maxe von Sydowa a nevytahováním americké vlajky na každém druhém rohu. Prostě tu otravně zvídavé, přecitlivělé a uječené dítě rok po tom „nejhorším dni“ najde u otce v šatníku klíč a na obálce nápis, v té jeho malé protivné palici se hned zrodí domněnka, že jde o součást hry, kterou s otcem (který mu jako jediný skutečně rozuměl) nestihl dotáhnout do konce. A teď ji probůh chce vnutit divákovi. Světe, div se, to je celé. Předložené je to jako nezáživné pobíhání po Central Parku a dalších místech New Yorku s nemluvným německým přistěhovalcem, kdy v každých dveřích čeká teplá a chápavá náruč. A navíc se tu plýtvá talentem Johna Goodmana. Nutno podotknout, že pár režijních (střihačských) nápadů tu Daldry má, ale jinak je to jeden z nejzbytečnějších filmů posledních let!! Když citově vydírat, tak třeba Sedmi životy.. tady to rozhodně nefunguje. Třikrát fuj.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl trailer na tento film, tak mě dostal. Téma, herci, hudba a režisér, který stojí za parádními dramaty The Hours a The Reader - myslel jsem si, co víc si můžu přát. Po zhlédnutí tohoto filmu by to bylo jediné - míň tlačit na emoční pilu. Chápu, že u filmu jako je tento to jde asi těžko, ale to je asi jediná věc, která mi v konečně důsledku vadila. Jinak vše ostatní perfektní, především mladý Thomas Horn, který svou těžkou roli zvládl perfektně. Z vedlejších rolí mě zaujala především Viola Davis, ta snad nikdy nezklame. V konečném důsledku musím říct, že jde sice o zklamání (těšil jsem se opravdu moc) ale ne o tak veliké a myslím, že má smysl tento film vidět. A konečně, o tomto tématu byly natočeny i mnohem průměrnější filmy. 80 %. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som medzi troma štyrmi hviezdami, ale zaokrúhlim to nahor, lebo vlastne to bolo celkom milé (akurát pridlhé). Čakal som emóciami nabitú, urevanú hovadinu, ale napokon som sa dobre bavil - a mohlo sa to tváriť vážne ako len chcelo. Najviac ma však pobavil výrok priateľky: "Ten fagan je hotový Eminem, bol by z neho dobrý raper" :-) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé - "Extremely Loud and Incredibly Close" není film o 11. září. Ač se zde toto téma objevuje (a tvoří pomyslný rámec celého snímku), mohlo by být z fleku nahrazeno jakoukoli jinou katastrofou, ke které v uplynulých letech došlo. Filmů o obětech těchto katastrof a o těch, kteří tyto katastrofy přežili, bylo natočeno mnoho, a každý přeživší člověk zasažený podobným neštěstím, se v nich se svým smutkem vyrovnával jinak. Newyorské putování devítiletého Oskara (chlapce s náběhem na Aspergerův syndrom), jež v sobě kombinuje racionální uvažování s dětskou naivitou, rozhodně patří mezi ty originálnější a působivější. Prvoplánová hra na city se spoustou klišé? Ano, ale funguje to. Nevíc ten Hanks, Bullock a hlavně "papírkovací" Max von Sydow... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Hodně komplikovaný film co se hry o divákovy sympatie týče. V podstatě celou dobu tak trochu tápete, o čem snímek je a co se vám autor snaží říct, ale sepne vám to až v samotném závěru, kdy si uvědomíte, že nejen cesta je někdy cíl, ale že hledání je někdy cesta k cíli. Příběh totiž vypráví o chlapci, který ztratí nadevše milovaného otce při útoku na Dvojčata. Celý film tak pojednává o tom, jak těžké je se s takovou ztrátou vyrovnat a připustit si některé věci. Na konci již zmíněného hledání je však něco docela jiného, než by chlapec nebo divák čekal. Jinak pro mě rozhodně nejsympatičtější role Sandry Bullock, kterou jinak naprosto nemusím, a strhující výkon a naprosto uvěřitelný výkon Thomase Horna - z téhle scény se vám zaručeně sevře hrdlo: http://www.youtube.com/watch?v=QClzGhtHvjE. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný rovnomennou knihou spisovateľa Jonathana Safran Foera. Ide už o druhú filmovú adaptáciu tohto autora. Prvou bolo Všetko je osvetlené (2005) podľa knihy s rovnakým názvom. Do roku 2011 Foerovi vyšli tri romány, z toho sú dva sfilmované. (toi-toi)
  • V roce 2010 bylo oznámeno, že se Harris Savides postaví za kameru, ale kvůli nemoci musel od projektu odstoupit. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)
  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno