Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do mužského světa vstoupí žena, vždycky nastanou problémy. Hrdiny jednoduchého příběhu jsou bývalí mariňáci Donovan a Gilhooley, kteří se po druhé světové válce usadili na rajském tichomořském ostrově. Do jejich poklidného života ovšem nečekaně vtrhne dcera místního lékaře Amelie, která po letech hledá svého otce jen proto, aby mu sdělila, že díky svému nevázanému životu bude vyloučen z rodinného dědictví. Jeho kamarádi Donovan a Gilhooley to samozřejmě nemohou dopustit a i málo zkušený divák rychle pochopí, že se schyluje k neodvratnému happy endu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Ford /The Quiet man, Stopari/ natocil len priemerny film. Idyla pacifickeho ostrova nefunguje, a hoci si to John Wayne /3 godfathers, Man who shoot Liberty Valance/ a Lee Marvin /Big red One, Dirty Dozen, Canicule/ doslova uzivaju, priemerny televizny diviak ako ja sa zasbude xmrti nudit jaxvina. Dej sa uplne vytratil, no a krasna Elizabeth Allen ani krasna priroda to uz nezachranili. Najpriemernejsi John Ford : 63 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

NOT THE BRANDY, YOU DOPE!!! Kdybych já měl rozpočet, Wayna a Marvina, tak bych natočil raději pacifické peklo než-li tento navoněný Polynéský ráj plný nudy. John Ford dostal na těch ostrovech asi úpal, když promrhává rozpočty studia na takhle nekomediální, nedramatickou, vleklou snůšku fádních životů opálených ostrovanů. Ale dívat se na to dalo. A ne kvůli již zmíněným hvězdám, ale hlavně díky atraktivní 34 leté Elizabeth Allen, která do filmu vkročí ze zasněženého Bostonu přímo na držku pacifického oceánu. A i když má ze začátku srdce jako kru co potopila Titanic, nakonec jí roztaje jako kostka cukru v šálku čaje. Film pro jedno nudné odpoledne. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Teplem prosycený lehký a svěží úsměvný koktejl servírovaný s krásným prostředím ostrova, známými a neznámými sympatickými herci a herečkami, skvěle padnoucí hudbou a celkem svižně ubíhající stopáží. Donovanův útes není žádný velkofilm či velkolepé herecké představení, ale jde o oddechový snímek, u nějž se dá dobře vypnout. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Komediální nadsázku s prvky grotesky se autorům podařilo udržet jen ze začátku. Pak se film rozpadne na sérii jednotlivých výstupů, často ukázky exotických domorodých slavností, které spolu nijak nesouvisejí a nejsou ani vtipné a ani zábavné. Přestože tady Wayne dává hrdince nejvroucnější polibek, jaký jsem kdy v jeho filmech viděla, snímek si dnes už pozornost nezaslouží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když máte za sebou válku, můžete být vlastně docela v klidu. Jenom když se neusadíte na klidném tichomořském ostrově, kam se jednoho dne vydá ženská. John Wayne v klasické roli frajera, který má trochu problémy s tím zvládnout jednu ženštinu. Není to až tak špatné, ale ten klid a mír prostředí i hudby vás mohou docela dost dobře ukolébat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Lee Marvin (Gilhooley) míval po ránu kocoviny, a tak muselo být natáčení často posunuto. (Mol)
  • Kvůli špatnému zdravotnímu stavu Johna Forda byl na place přítomen John Wayne (Donovan) i jako asistent režiséra. (Mol)

Reklama

Reklama