Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka: Legenda o Kostikradovi

(TV film)
  • USA Legend of the Boneknapper Dragon (více)

Když Tlamounův dům lehne popelem, má o pachateli hned jasno. Tvrdí, že mu dům podpálil děsivý drak Kostikrad, před nímž utíká celý život. Legenda praví, že Kostikrad vypadá jako obrovský létající kostroun a před ničím nezastaví, dokud nezíská poslední dokonalou kost do svého brnění. Tlamoun se chce drakovi pomstít, jenže nikdo z Vikingů nevěří v jeho existenci. Na výpravu za Kostikradem se proto přidává jen Škyťák se svojí bandou. Zakládají se pověsti o děsivém drakovi s brněním z kradených kostí skutečně na pravdě? (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Lokitre 

všechny recenze uživatele

Původní film to nepřekoná, ale tohle mělo taky něco do sebe. Pěkné vtipné rozšíření HTTYD, škoda jen, že museli nasednout do lodi a nechat draky ve vesnici. Jasně, nakonec přiletí slibovaný Boneknapper (kdo si počká do konce, tak ne jen jeden), ale Jak vycvičit draka bez draků bylo trochu sladší (jak se dalo očekávat). Jinak to bylo celkem povedené. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Možná tu budu za černou ovci, ale mně tenhle kraťas bavil mnohem víc, než celé How to Train a Dragon... pestřejší animace (pro mne příjemné zpestření odlišnou animací př vyprávěních o minulosti), vtipnější dialogy a scény vůbec... tak jako mne původní film zklamal a patří mezi nejníže postavené animáky na mém žebříčku oblíbenosti, tak se naopak tenhle kraťas postaral o to, abych na draky do budoucna ještě nezanevřela... :-) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená čtvrthodinka u jednohubky k úžasnému celovečernímu filmu Jak vycvičit draka, která srší jak humorem tak akcí. Nejvíce mě pobavily animačně odlišené Gobberovy historky o jednotlivých setkáních s Boneknapperem, kterým dominovaly "hammerhead-whale" a "hammhead-yak", a vedle toho též flegmaticky vyhlížející a neustále žvýkající ovce. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica z rozprávaním senilného bojovníka je výborná. Rovnako aj striedanie ručnej a 3D animácie. Finále a stretnutie zoči voči mýtickému Boneknapperovi značne predvídateľné a bez nápaditosti. Zostalo to niekde na pol cesty, ale skôr ako o doplňujúci príbeh k filmu sa jedná o pomerne chutnú jednohubku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku scény, když se Škyťák, Astrid, Snoplivec, Rafana, Ťafan a Rybinoha snáží veslovat, na lodi je stěžeň, avšak v další scéně, když Vikingové poslouchají Boneknappera, stěžeň už tam není. (griph)

Reklama

Reklama