Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 21 - Švýcarsko. Po německém propadáku a rakouském průměru jsem musel svým oblíbeným německy hovořícím zemím dát ještě jednu šanci a to se mi vyplatilo. Dostalo se mi vynikajícího žánrového zážitku a právě v rámci žánru nemohu hodnotit níže než plným počtem. Švýcarům se podařilo vybudovat strašidelnou a napínavou atmosféru, a ačkoli jsem se díval za bílého dne ve vlaku, nebylo mi dobře na duši. Naštěstí za mnou nikdo neseděl, tak jsem nemusel být nervózní z toho, že mě někdo uškrtí. Nicholas Ofczarek se mi líbil už jako ďábel v Jesus liebt mich, nyní uspěl v docela jiné poloze. A obsadit do hlavní role dvorní herečku snímků Catherine Breillat je doslova majstrštyk. Tak to napotřetí vyšlo. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Nenávidět je mnohdy větší rozkoš než milovat“ – Aristophanés A krásná, tajemná pastýřova panenka nenávidí se skutečnou rozkoší a potěšením. Ten úsměv, s nímž dokončovala své dílo pomsty, … Čím menší rozkoš působili muži jí, tím s větší rozkoší se pak mstila ona jim … Velmi zajímavý snímek s pořádnou porcí mystiky, s nádhernou alpskou kulisou, podbarvený dokonalou hudbou. Challenge Tour – duben 2015 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podobných mysterióznych thillerov s hororovými prvkami nenájdete príliš veľa. Švajčiari natočili Sennentuntschi výnimočným spôsobom, ktorý si užijú najmä milovníci záhad, krásnej vysohorskej prírody či desivej atmosféry malej dedinky a všadeprítomného šialenstva. Minulosť sa miesi s prítomnosťou a až do záveru skutočne netušíte, ktorej z predstavených postáv skutočne dôverovať. Za mínusy filmu by som označil miestami priam komické konanie účinkujúcich, ktoré čas od času nemá žiadne racionálne vysvetlenie a možno až príliš zmätené vysvetlenie záverečnej pointy. Svoju teóriu síce mám, ale so stopercentnou istotou by som nedokázal označiť, kde sa začína pravda a končí lož. P.S. Oceňujem každý zahraničný pokus o odklon klišoidnej americkej hororovej produkcie. A tento je navyše z môjho pohľadu dostatočne vydarený. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem upřímně perverznější a hlavně Hororovější podívanou, ale i přes tu šílenou délku jsem to jako zázrakem dokoukal, aniž bych se nějak vyloženě nudil. Příběh docela slušný, atmosféra vynikající, ale asi nic co bych chtěl vidět znovu. Místy jsem měl pocit, že sleduji film na ČT 2. Francouzská šukézní herečka Roxane, je asi největším plusem na celém filmu a být já ten fízl, tak už jsem s ní dávno za horama a klátím jí od rána do večera. Lepší trojka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horor to síce nie je ani zďaleka, ale na švajčiarske pomery ide o výborný thriller s mysterióznym pohladením. Dej chytí hneď od začiatku, a aj keď som možno neskákal nadšením na stoličke, dokázal udržať moju pozornosť po celý čas. Páčilo sa mi, ako na konci všetko do seba krásne zapadlo, aj keď hlavný záporák sa dal tušiť už veľmi skoro. Vo filmoch s podobným námetom totiž býva vinník väčšinou stále ten istý :), ani tento film nie je v tomto smere odlišný. Na druhú stranu by som v niektorých miestach a scénach privítal viac napätia a svižnejšie tempo. Inak som celkom spokojný. 70/100 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama