Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mé nepodložené obavy, že se mi do rukou dostal pilotní díl nového seriálu inspirovaného Big Benem se naštěstí nepotvrdily. Díky Josefu Čapkovi znám panenku, která tence plakala a díky Michaelu Steinerovi už teď i panenku, která pořád šukala. Šuká po horách a salaších, šuká od pastýře k pastýři, šuká sem a šuká tam. A pokud se neušukala, šuká tam dodnes. Jmenuje se Sennentuntschi a každý osamělý švýcarský horal by ji rád vyšukal. Nedá se však vyšukat snadno, musíte znát zaříkávadlo, vlastnit bytelné koště a umět alespoň trochu šít. A když budete mít štěstí, tak místo s pometlem můžete na druhý den šukat po světnici s krásnou dívčinou. Švýcaři se poměrně vytáhli a nabízí slušně napínavou mysteriozní detektivku s víc než pohledným vizuálem, hlavně díky horskému prostředí, zamotaným příběhem a krásnou Roxane Mesquida jako Sennentutschi. Čtyřhvězdí, žádné Purpurové řeky to zase nejsou. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 21 - Švýcarsko. Po německém propadáku a rakouském průměru jsem musel svým oblíbeným německy hovořícím zemím dát ještě jednu šanci a to se mi vyplatilo. Dostalo se mi vynikajícího žánrového zážitku a právě v rámci žánru nemohu hodnotit níže než plným počtem. Švýcarům se podařilo vybudovat strašidelnou a napínavou atmosféru, a ačkoli jsem se díval za bílého dne ve vlaku, nebylo mi dobře na duši. Naštěstí za mnou nikdo neseděl, tak jsem nemusel být nervózní z toho, že mě někdo uškrtí. Nicholas Ofczarek se mi líbil už jako ďábel v Jesus liebt mich, nyní uspěl v docela jiné poloze. A obsadit do hlavní role dvorní herečku snímků Catherine Breillat je doslova majstrštyk. Tak to napotřetí vyšlo. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vlastne to bolo veľmi podobné ako švajčiarsky Marmorera, akurát sa presúvame zo zatopenej dedinky do krásnych Álp. V mestečku sa objaví záhadná neznáma a prináša zo sebou len problémy (a smrť). Poniektorí ju chcú zabiť, iní pomôcť, a nájdu sa aj takí, ktorí si chcú len užiť, na čo možno aj doplatia. Je podľa mňa škoda, že taký zaujímavý námet bol tak nezaujímavo spracovaný, aj keď nakrútené to bolo pekne, tá stopáž to zase pochovala. Dosť som sa nudil, najmä v prvej polovici to bolo fakticky o ničom. Aspoň v tej druhej som sa dočkal nejakých zaujímavých zvratov, ale v závere sa tam motali viaceré časové pásma a napokon som ostal domotaný aj ja. Dá sa to síce bez väčších problémov pozerať - už len vďaka príbehu, peknému horskému prostrediu a pár mŕtvolám, ale žeby som to nejako odporúčal, to povedať nemôžem. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kozičky v salaši... na háku visí! Panenka ze slámy, podržet musí. Ze slámy, z koštěte, kůže a nití... očička štěněte, za koule chytí! Absinthu flaška a báchorka běžná... panenka šukací, krvavě něžná." Alpám a švýcarskému hororu třikrát mysteriózní Zdar! Vidláckým horalům čouhá sláma z bot, později i odjinud. Dobře jim tak, starým kozlům. Upalovat čarodějnice není hezké, je to zpozdilé a vymítat ďábla se musí umět, nic pro zaostalé křupany. Njn, dva dobytci přišli o dobytek, švýcarská Sirael o iluze o chlapech a divný policajt o důvěru v církev, pročež "Pomáhat a chránit" změnil na "Pojebat a zavřít" a následně začal flákat povinnou docházku do kostela. Ale já si to užíval. Horské štíty vysoké, temné lesy hluboké, potůčky krve zurčící... Kozičky dívčí nezkušené, i ty vykuchané, na háku visící, kostelník visící v oprátce ve zvonici, absinthu flaška a tanec po světnici. Ohnout přes stůl drsně, v spěchu zprznit v mechu, příroda si holt žádá své. Tanec, pak kanec, vlastně dva kaňouři plus jedno ejaculatio praecox, btw jediný stín na jinak radostném a skotačivém příběhu němé Heidy. Té bych dobytek na pastvě rozhodně nesvěřil, nanejvýš fialovou krávu Milku (aby už neblbnula dětem hlavy). Strýček děvčátka, známý módní návrhář  Buffalo Bill, má ze své neteře určitě radost. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[GFF 2012, Sydney] Pri troche benevolentnosti a s pozdravom do Rakúska tyrolácka, oveľa viac presvetlená verzia "Shiveru", ktorá na miesto "príšery" zosožuje pôvab Roxane Mesquida čo by nemého prízraku. Švajčiari nie sú ľaví, torzo príbehu vhodené do prostredia ala reklama na čokoládu Milka je poväčšinou správne chmúrne (pominiem podaktoré nechcené trapnosti+ten minútový Pornhub.com), vytvára pochybnosti/zapája predstavivosť a aj keď je konečné odhaľovanie nezmyselne prekombinované, tak v dielčich aspektoch to má svetlé momenty. "Sennentuntschi" možno označiť za počin-samorast, ktorý sa priveľmi nenamáha s "gigantickým zdelením" a radšej sa po svojom zamierava na zachytenie mikroskopických útržkov poverčivosti, strachu, zla i špekulácií. A pastieri boli odjakživa prapodivní, Woodyho druhá poviedka z "Everything you always wanted to know about sex, but were afraid to ask" to jasne dosvedčuje. :) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama