Reklama

Reklama

Žluté moře

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gu-nam dře jako taxikář v Yanbian (korejská autonomní prefektura severovýchodní části Číny), aby mohl splatit půjčku, kterou si vzal, aby mohl poslal manželku za prací do Jižní Koreje. Situace se ještě zhorší, když Gu-nam ztratí práci. Navíc se stále častěji věnuje hazardu a o manželce už neví šest měsíců. Jednoho dne je mu šéfem podsvětí nabídnuta "práce" v Jižní Koreji, může tak hledat svou maželku a vymazat své dluhy. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

iamek 

všechny recenze uživatele

Vidím, že korejci mají rádi nože, mačety a sekery.Nádherně brutální scény jsou díky tomuhle vidět. Začátek a konec filmu je naprostý luxus, ale střed se trošku zbytečně natahuje a díky tomu, že každý šikmáč vypadá stejně jsem měl sem tam problém pochopit o co jde. Snad jsem to nakonec pochopil správně. Palec nahoru za skvělou hudbu a herecké výkony. Choreografie bojových scén stojí taky za to. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako bylo to suprově natočené. Bitky a honičky intenzivní, hlavní hrdina správnej drsňák. Schytával fakt hodně ran, ale to ho nezastavilo. Navíc mě hodně zajímala chudá oblast, ze které pocházel. Jenže jsem moc nepochopil, o co tam vlastně šlo. Nenudil jsem se ani chviličku, ale nebylo mi moc jasné, co kdo dělá a proč. Nejlepší postava byl ale rozhodně gangsterkej boss s vizáží mírumilovného médi, ale všechny tam strašně porcoval sekyrkou, nožem či jakousi vepřovou kýtou :D ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První kapitola je nudná, druhá je průměrné akční drama a pak následuje asi sto let trvající pohádka. V pohádkové části nám neprůstřelný a nezranitelný taxikář předvede, že je přeborník v boji holýma rukama, s nožem, sekerou, v plavání, v běhu, řízení kamionu a osobního auta. Profesionální zabijáci z úcty k těmto dovednostem devadesát let obdivně kroutí hlavami, které si nechají odsekávat bojovně naladěným taxikářem, tleskají rukama, které si nechají odřezávat tímtéž mužem, lapají po dechu, když reinkarnovaného Zátopka nemohou dostihnout. Mnohým se dokonce i narovnají oči v úžasu, co zase na ně náš bazedovou chorobou trpící Číňan vytáhne za bojový hmat, chvat a jiné. Zbývajících deset let filmu je rozděleno mezi nechutné pojídání čehokoliv čínským supermanem a hláškami z jiné planety korejských policistů. Dobrý bože a ten závěr napsala samotná Delia FIallo? Sto roků v šachtě žil, mlčel jsem, sto roků kopal jsem uhlí ... Bezruč Slezské písně psal půl století, jen půl století, litoval člověka, který jen sto let kopal uhlí, jen sto let. A kdo polituje mně, že jsem se stopadesát let dívala na něco takového? ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem zase jednou dostal, obrazně řečeno, po čuni. Pomalejší, hodinu trvající rozjezd vystřídá makabrózní akce, při které lítají nože, sekyry, prasečí kosti a další věci, kterými lze ublížit člověku. Ani se vám nechce věřit, že hlavní hrdina, taková sušinka, tolik vydrží. Jak přibývají další aktéři, tak se tempo zvyšuje. Dokonce se dočkáme i efektní honičky v autech. Prostě akčňák se vším všudy, ideální na odreagování (já vim, až na těch 157 minut). Jen to zobrazení neschopnosti jihokorejské policie bylo dost přehnaný, ale co už, aspoň to byla trošičku vtipná vsuvka do toho marastu a zmaru kolem. Podtrženo, sečteno, čtyři hvězdy, jen to fikne. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Režisér svůj počin The Chaser očividně nepřekoná. První polovina je absolutní filmová euforie zaměřující se jenom na hlavního hrdinu (jeho plány vraždy, časování přijezdů/odjezdů, nečekaný zvrat). Ta druhá podává celkem komplikovanější vztahy vícero postav, což by mi nevadilo, ale byl v tom hroznej bordel. Na druhou stranu jsem si ji také docela užil, protože se všichni parádně vyřádili nožema, sekerama, vlastně vším, co člověku přijde pod ruku (takhle parádně zobrazené bodání nožem jsem snad ještě v žádným snímku neviděl, působí to hrozně real). Velký mínus - je určitě roztřepená kamera, asi inspirace z Bourna? No při těch honičkách v autech to bylo až nesnesitelný na oči. Kdyby se snímek držel více v duchu prvních dvou aktů, neměl bych problém se přiklonit i k pěti hvězdám, protože to bylo parádně zrežírovaný, herecky honosný, atmosférou neuvěřitelný, škoda. Kdyby se na druhou polovinu vystřídal režisér s takovým Hoon-jeong Parkem, vůbec bych si nestěžoval (ta akce by byla naprosto bezchybná). Čtyři čisté hvězdy. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama